A szekta három tagja magányos, idős nőket szemelt ki, hogy aztán kiforgassák őket a vagyonukból. Ha nem a terveik szerint zajlottak az események, a gyilkosságtól sem riadtak vissza.

Csak Hexen-trióként, vagyis boszorkánytrióként emlegetik a német lapok azt a három nőt, akik idős nénik kisemmizésével kerestek pénzt, és odáig mentek, hogy még gyilkoltak is. Anyagi jólétet, átoklevételt ígértek a jómódú idős hölgyeknek és rájuk is akaszkodtak. A hírek szerint ebből a tevékenységből összesen 1 millió eurót, vagyis körülbelül 310 millió forintot gyűjtöttek össze.

Osztrák szekta tagjaként gyilkolt nyugdíjas asszonyt a magyar nő – képünk illusztrációForrás: Shutterstock

A szekta vezetője a 47 éves Margit T., egyik segítője a 43 éves magyar nő, H. Barbara, a másik pedig a 61 éves Melitta O. A vezér nézte ki a nyugdíjasokat, és azt is el akarta érni náluk, hogy őket nevezzék ki örökösnek. Egy 72 éves nyugdíjas végakaratában is a szekta vezetője volt megnevezve egyedüli örökösként, de meg akarta változtatni, és a pénzét is vissza akarta kérni a hármastól, ez lett a veszte. Október 19-én a villachi otthonában találták meg a holttestét, de már régebb óta halott lehetett. A boncolás során megállapították, hogy a nőt megfojtották. A Bors szerint a magyar nő azt vallotta, ő végzett az idős asszonnyal. Egy 95 éves nyugdíjas is a szektásokra íratta a házát, de halála előtt megváltoztatta a végrendeletét. Bosszúból felgyújtották az otthonát.

A szektavezér állítsa szerint hangokat hall, ezek sugallják, mit tegyen: ez azóta így van, mióta átesett egy agyműtéten. Más jövedelme nincs, de tartozásai annál inkább, és a férje sem dolgozik. H. Barbara elvált, egy hatéves gyermeket nevel.Korábban pincérként dolgozott Ausztriában, és a 95 éves nyugdíjasnál házvezetőként tevékenykedett. A 72 éves nő meggyilkolása mellett még négy tűzesettel hozzák összefüggésbe a csoportot.