Egy rab azt állítja, információi vannak VV Fanni meggyilkolásáról, ezzel együtt pedig több titokzatos esetről is. 

A rendőrség lezárta a nyomozást VV Fanni ügyében, ám nemrég előkerült egy titokzatos tanú. Az illető börtönben van, onnan üzent a lány családját képviselő védőnek. Találkozót kért tőle és azt állította, információi vannak Novozánszki Fanni halálával kapcsolatban, de nemcsak erről a gyilkosságról beszélt, hanem a Hajógyári-szigeten történt máig megoldatlan ügyről is.

VV Fanni ügyéről szolgált információkkal egy rabForrás: RTL Sajtóklub

„A férfi állítása szerint Fannit egy olyan bűnbanda tüntette el, amelyik erősen kötődik a Hajógyári-szigethez, ahol – ahogy a férfi fogalmazott – „rájuk bízzák a piszkos munkát". A rab úgy gondolja, nem csak a fiatal lány eltüntetése szárad a lelkükön. Itt említette meg Haraszti Géza esetét. Számomra hihető és reális lehetőség, amiket mond, mivel azonban konkrét tényeket nem közölt, így képtelenség lenyomozni, hogy mennyi igazságtartalma van az állításainak" – mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

Haraszti Gáza 2011. december 3-án a Hajógyári-sziget egyik szórakozóhelyén mulatott a barátaival. Ittasan nekiment az egyik biztonsági őrnek, aki állítólag a földre taszította a férfit, és egy társával levették a ruháit, majd kivitték a szórakozóhely elé. Ismeretlen körülmények között, összeverve került a Dunába a férfi. Az őrök tagadták a bűnösségüket, a férfi holttestére másnap a testvére talált rá. Az őröket felmentették a gyilkosság vádja alól.

Nem ez az egyetlen titokzatos eset, a Hajógyári-szigetről tűnt el 2006. február 11-én Strehó Gergő is. Ő máig nem került elő. Aktáját szeptemberben nyitották újra.