Országos Meteorológiai Szolgálat havazás időjárás OMSZ figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország több területén is havazásra lehet számítani a hétvégén, az előrejelzések szerint lesz olyan terület, ahol 15 centiméter is eshet. 

Az időjárási helyzet bizonytalansága miatt adott településre, megyére centiméter pontos hóvastagságbecslés nem adható, ezért az előrejelzett hóréteg és a valóság között akár jelentős, 5 centiméter eltérés is lehetséges – írja a koponyeg.hu.

Délutántól, estétől délnyugat felől változó intenzitású havazás kezdődik, amely szombat reggelre az ország döntő részére kiterjed, de északkeleten inkább csak délelőtt kezdődik majd. A keleti, délkeleti határvidéken a hó mellett kis valószínűséggel és átmeneti jelleggel vegyes halmazállapotú csapadék, akár havas eső, fagyott eső, ónos eső is lehet.

Többfelé havazik majd a hétvégén Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Armin Weigel

A szombat éjfélig lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5–15 centiméter közé becsülhető, de a déli határvidéken helyenként 20 centiméter körüli hótakaró kialakulása sem zárható ki. Az ország északi, északnyugati felén többnyire 3–10 centiméter közötti hótakaró várható. A legkevesebb hó az északnyugati tájakon, főként a határvidékeken valószínű.

A megerősödő északi-északkeleti szél a hóval borított tájakon néhol, főként az Alpokalján és északkeleten, hordhatja a havat.

Férjhez ment India leggazdagabb emberének lánya: 28 milliárdot költöttek a lagzirahttp://www.life.hu/news/20181214-ferjhez-ment-india-leggazdagabb-emberenek-lanya-28-milliardot-koltottek-a-lagzira.htmlA héten férjhez adta lányát India leggazdagabb embere. Szinte szó szerint hét országra szóló lakodalmat tartott a család. NewsOrigoA peronon végezte el a nagydolgát egy nő (18+)http://www.life.hu/news/20181214-a-peronon-vegezte-el-nagy-dolgat-egy-no.htmlMegdöbbentő videó került fel az internetre: egy nő kiszállva a metróból a peronon intézte el a „nagydolgát”. News--A fürdőkád vizébe ejtette a mobiltelefonját, halálos áramütést szenvedett a tinédzserhttp://www.life.hu/news/20181214-a-furdokad-vizebe-ejtette-a-mobiltelefonjat-halalos-aramutest-szenvedett-a-tinedzser.htmlSzörnyű tragédia történt Oroszországban: egy 15 éves lány életét vesztette a fürdőkádban áramütés következtében. NewsOrigoIdőjárás: havazás jön hétvégérehttp://www.life.hu/news/20181213-idojaras-havazas-jon-hetvegere.htmlA tél szerelmesei régóta hiányolják a havat, ám most úgy tűnik, hétvégén végre teljesül a kívánságuk. Az előrejelzések szerint ugyanis szombaton nagyobb mennyiségű hó is hullhat. News--Kiskutyát kapott a nagy eb ajándékba – videóhttp://www.life.hu/news/20181211-kiskutyat-kapott-a-nagy-eb-ajandekba.htmlEnnél nagyobb örömet még nem sokszor láthattunk egy kutya arcán: nagyon boldog volt az ajándékától. NewsOrigo102 évesen vállalta be az ejtőernyős ugrást egy néni: videóhttp://www.life.hu/news/20181213-102-evesen-vallalta-be-az-ejtoernyos-ugras-egy-neni.htmlIrene O'Shea 102 évesen próbálta ki az ejtőernyőzést. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.