Szennyezett zabalapú termékeket hívott vissza a Nébih, a problémás termékek között voltak Szafi készítményeiből is. A visszahívást természetesen Norbi nem hagyta szó nélkül, így alakult ki köztük az adok-kapok.

Szennyezett zabkásákat, zabpelyheket és egyéb zabalapú termékeket hívott vissza a Nébih, méghozzá azért, mert a tesztek során határérték feletti, penészgomba eredetű mikotoxint találtak a termékekben.

Mik a mikotoxinok?
A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt anyagok, amelyek a legerősebb természetes módon képződő méreganyagok. Megbetegítő hatásaik eltérőek, de vannak köztük olyanok, amelyeknek rendszeres fogyasztása komoly károsodásokat okozhat. Befolyásolhatják a növekedést, szaporodást, egyes mikotoxinok pedig – szintén rendszeres fogyasztás esetén - súlyos késői szövődményeket, vese-, májbetegséget, daganatos megbetegedéseket is okozhatnak.

A visszahívott termékek között Szafi készítményei közül több is volt, de nem ő vásárolt egyedül attól az angliai beszállítótól, akinek a termékei problémásak voltak. A harc Norbi és Szafi között a visszahívás hírének elterjedése után kezdődött.

Schobert Norbi és Burján Szafi között kitört a háború a visszahívási botrány miattForrás: TV2, Facebook/Szafi Reform & Szafi Free életmód, receptek

Szafi és férje, aki az üzemüket vezeti, egy videóban tájékoztatták az eseményekről a vásárlóikat, emellett arról is szót ejtettek, hogy a „konkurencia rákapott" az ügyre, és sok álhír jelent meg velük kapcsolatban. Utaltak arra, hogy Norbi azért szállt rájuk, mert veszélyes versenytársnak tartja őket.  Azt pedig leszögezték, hogy nem régóta dolgoznak ezzel a beszállítóval, ami azt jelenti, hogy nem jöhet szóba túlzott fogyasztás a szennyezett termékekből.

Erre Schobert Norbi szintén videóban reagált. „Nagy tisztelettel mondom, nem a saját nevemben, az egész konkurencia nevében, hogy egyrészt nem vagyok semmilyen értelemben a konkurensed,  mert azok az elvek, az a fajta mentesség, amit képviselsz, ha üldözöd a burgonyát, a kukoricát, a húst, a tejet, a tojást, minden létfontosságú élelmiszert, ez nekem nem filozófiám, tehát egészen más vonalat képviselek. A másik dolog, amit cáfolni szeretnék, hogy  semmi olyan hatalmam nincsen sajnos, hogy bárkire bármit tudnék ráküldeni vagy befolyásolni" – idézi a 444 Norbit, aki egy másik esetet is felelevenített, amely során egy üzemben patkányméreggel és patkányürülékkel szennyezett termékeket találtak, és azt állítja, hogy Szafi termékei is ott készültek, ám ezt Szafi cáfolta többször is.

Mindegy, ezt is megették az emberek, szuper, megvették a terméket, épült egy új üzem, most mikotoxinmérgezés van. Én nem vagyok az ellenséged, nem okollak semmivel, csak arra kérlek, hogy... Az üzleti világban ez a könnyes szemmel beülünk, és csinálunk egy ellenségképet, például a Norbit vagy valaki mást, ez nem jó, és nem normális dolog. Szerintem szépen, csendben vissza kell hívni a terméket. (...) Hidd el, nem vagyok az ellenséged, és nagyon békés, boldog karácsonyt és egy sokkal-sokkal sikeresebb új évet szeretnék kívánni neked" – folytatta Norbi.

Természetesen erre is reagált Szafi, és kilátásba helyezte, hogy ezek után megteszik a szükséges jogi lépéseket.