Időjárás: viharos szél és eső is jöhet az év utolsó napjaiban

Forrás:Origo -
eső szilveszter vihar időjárás zápor Újév Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte mindent láthatunk az év utolsó napjaiban, ami az időjárást illeti. Készülhetünk viharos szélre, esőre, záporra, napsütésre, de még hóra is. 

Változóan felhős időre számíthatunk szombaton, főleg délutántól határozottabb felhősödéssel. Erős marad a légmozgás. A csúcsérték 6 fok körül valószínű – írja a Köpönyeg.

Vasárnap erősen felhős lesz az ég és többfelé fordul elő eső, zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is hullhat. 3–10 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Esőre is számíthatunk az év utolsó napjaiban Forrás:Origo

Szilveszter napján, azaz hétfőn a viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, délután már hosszabb időre is kisüt a nap. Zápor, hózápor elszórtan fordul elő. 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Újév napján kedden közepesen felhős időre van kilátás többórás napsütéssel. Kevés helyen szállingózhat a hó. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.