Érkezik a havazás: szakemberek arra figyelmeztetnek, csak akkor induljunk útnak, ha előtte tájékozódtunk az aktuális út- és látási viszonyokról.

Mint arról már beszámoltunk, péntek délutántól havazás kezdődik az ország nagy részén. Emiatt közleményt adott ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: a közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról, illetve forgalmi helyzetről. Mint írják, a tranzitútvonalakon hétvégén egyébként is nagyobb lehet a forgalom.

A társaság munkatársai a következő napokban 0–24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat először az autópályákon, autóutakon és főutakon kezdik meg, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése.

Az intenzívebb havazással együtt a Dunántúlon a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet, elsősorban Veszprém megyében, ahol akár 60–70 km/órás széllökések is lehetnek.

Érkezik a havazásFotó: Csudai Sándor - Origo