Havazás és megnövekedett forgalom nehezítheti a közlekedést hétvégén

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
havazás Magyar Közút Nonprofit Zrt. közlekedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érkezik a havazás: szakemberek arra figyelmeztetnek, csak akkor induljunk útnak, ha előtte tájékozódtunk az aktuális út- és látási viszonyokról.

Mint arról már beszámoltunk, péntek délutántól havazás kezdődik az ország nagy részén. Emiatt közleményt adott ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: a közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról, illetve forgalmi helyzetről. Mint írják, a tranzitútvonalakon hétvégén egyébként is nagyobb lehet a forgalom.

A társaság munkatársai a következő napokban 0–24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat. A hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat először az autópályákon, autóutakon és főutakon kezdik meg, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, illetve alacsony forgalmú bekötőutak hóeltakarítása vagy síkosságmentesítése.

Az intenzívebb havazással együtt a Dunántúlon a szél is felerősödhet, ami hófúvásos szakaszokat is eredményezhet, elsősorban Veszprém megyében, ahol akár 60–70 km/órás széllökések is lehetnek.

Érkezik a havazás Fotó: Csudai Sándor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.