A szabadsággal mindenki szeret csínján bánni, ezért érdemes odafigyelni arra, mikor nyerhetünk a legtöbbet egy-egy szabadnap feláldozásával. 

Ha okosak vagyunk, idén is trükközhetünk úgy a szabadnapok kivételével, hogy végül sokat nyerjünk. 2019-ben három olyan szombat lesz, amikor dolgozni kell: augusztus 10-én, december 7-én és 14-én, emellett azonban sok ünnepnap esik majd hétköznapra, így csinálhatunk sok hosszú hétvégét maguknak, de olyan is lesz, hogy öt nap kivételével 16-ot nyerhetünk.

Így érdemes trükközni a szabadnapokkal 2019-benForrás: Shutterstock

Március 15-e péntekre esik, így az azt megelőző 4 nap kivételével, a hétvégékkel együtt 9 pihenőnapot kapunk egyben – írja a Bors. Ha húsvét után veszünk ki 4 napot, akkor pedig 10 pihenőnapunk lesz. Az augusztus 20-ai héten pedig csak 3 napot kell föláldoznunk azért, hogy 9 napig pihenhessünk, mivel 20-a keddre esik, a 19-et pedig már korábban ledolgozzuk. Karácsonykor nyerhetünk a legtöbbet: ha kiveszünk 5 napot, összesen 16 napot pihenhetünk, mivel a 24-ét és a 27-ét korábban ledolgozzuk, így a 23-át, a 30-át és 31-ét, valamint a január 2-át és 3-át kell kivenni.