Pataki Zita és férje újra belevágnak a lombikprogramba, dacára a sok sikertelen próbálkozásnak, és ezúttal mindent megmutatnak: az utolsó beültetésről vlogot készítenek. 

Pataki Zita és párja évek óta próbálkoznak, de sikertelenül. Hat év és 8 lombikprogram után döntött úgy az időjós, hogy egy időre felhagy a próbálkozással. Azóta eltelt két év, és Zita úgy döntött, ismét belevág. Az utolsó lombik címmel még vlogot is indítanak próbálkozásukról, hogy segítsenek azoknak, akik hasonló cipőben járnak.

Pataki Zita utolsó lombikprogramjáról vlogot készítFotó: Rácz Tomi

„Sok minden kellett ehhez. Például az a rengeteg pozitív üzenet, amit kaptam ismerőstől, ismeretlentől. Legnagyobb hatással rám Almási Tamás dokumentumfilmje, a Sejtjeink voltak, ami lombikos párok életét követte nyomon. Leültettem a férjemet, és kértem, hogy nézze meg. Végignézte, és azt mondta, érzi, hogy mit szeretnék, és benne van. Ha szerepelünk egy dokumentumrealityben, az nem a magánéletünk kiteregetése, hanem a legőszintébb segítség. Nem öncélú vlog, minket a segíteni vágyás hajt, ahogy nekem is sokat segített Almási filmje. Az ismeretlen ismerősök és a szakemberek is megerősítettek abban, hogy jól döntöttünk mind a kilencedik lombikkal, mind a filmezéssel. Ebben a témában nagyon nagy az információhiány, ezért igyekszünk mindenről beszélni. Ez a cél”– mondta a Borsnak Zita, aki tudja, fájdalmas is lehet a vége, de ez is az élet része. „Az elsőben is benne volt, hogy nem sikerül, ebben is benne van. De át tudom adni, bele tudom élni magam a sikerbe. Remélem, velem együtt fognak izgulni” – tette hozzá az időjós.