A Kékestetőn már 32 centiméteres a hó

Forrás: Időkép -
hóréteg időjárás Kékestető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tetemes mennyiségű hó esett az elmúlt napokban, amelynek köszönhetően a Kékestetőn már 32 centiméteres a hóréteg. 

Az elmúlt napok havazásai miatt tekintélyes hóréteg alakult ki, főleg a hegyekben. A Kékestetőn már 32 centiméteres vastagságú, itt a legmagasabb az országban. Bakonybél Somhegypusztán 23 cm, Herenden 18, Úrkúton pedig 19 a Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint.

A Kékestetőn már 32 centiméteres a hó Forrás: Időkép

Pénteken ráadásul még bárhol előfordulhat újabb hószállingózás, egész napos, országos fagy lehet. Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délelőtt többfelé lehet kisebb vegyes csapadék: ÉK-en hó, máshol a kezdeti havat havas eső, ónos eső, majd eső váltja fel. Erős lesz a nyugati szél. -1 és +5 fok közé enyhül az idő. Vasárnap további enyhülés valószínű, így a többfelé előforduló csapadék mind inkább folyékony halmazállapotú lesz. +4, +6 fok köré emelkedik a hőmérséklet – írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.