Ritkán beszélt fia, Justin öngyilkosságáról Andy Vajna, ám nem is titkolta a tragédiát. Több interjúban bevallotta, nem tud, de nem is akar túllendülni a történteken. 

„Nem is akarok túl lenni a tragédián. A fiam velem van mindennap. Minden órában, minden percben jelen van az életemben, és amikor visszagondolok, nagyon pozitív élményeim vannak azokról az időkről, amit együtt töltöttünk” – emlékezett vissza egy tévéműsorban Vajna, akinek gyermeke, a gyógyíthatatlan beteg Justin 2007-ben dobta el magától az életét.

Andy VajnaFotó: Pozsonyi Janka

„Sajnos a skizofrénia olyan betegség, amelynek a legnépszerűbb folyamata, hogy öngyilkosságba torkollik. Ez egy nagyon szomorú dolog, általában fiúkon 19–25 év között jön ki. Fura, mert az életedet leéled, mint egy tinédzser, mindenben nagyon jól teljesítesz, és akkor egy nap felébredsz, és nem tudsz tisztán gondolkozni. Zajokat hallasz, nem tudod, hogy mi történik veled” – mondta néhány éve a Blikknek, és hozzátette, mindent megtett azért, hogy megmentse a fiát, és számos szakembert megkerestek.

„Nagyon közel álltam a fiamhoz, úgyhogy ő látta, hogy a mamája és a papája szenved, azért, mert neki ilyen betegsége van, és elképzelhető, hogy ez volt az ő legerősebb motivációja az öngyilkosság felé. Lehet, hogy ő nem akarta, hogy mi szenvedjünk amiatt, mert ő nem tudja magát eltartani, nem képes magával foglalkozni, holott két héttel azelőtt még képes volt rá. És ez annyira megdöbbentette, hogy lehet, hogy ő minket akart megmenteni ennek a jövőjétől. Az édesanyjával együtt mindketten ezt gondoljuk. Ez nem kiút a tragédiából, hiszen Justin mindennap velem van, de egy elfogadható ok a fejemben, ami kicsit megnyugtat” – vallotta.