Andy Vajna 74 évesen távozott az élők sorából. Halála mindenkit váratlanul ért, hiszen csak nagyon kevesen tudták, hogy hosszú ideje beteg. A filmjeivel híressé vált üzletember igazi birodalmat épített, kérdéses, mi lesz a vállalkozásainak és vagyonának sorsa.

Andy Vajna utolsó percéig aktívan dolgozott, rengeteg területtel foglalkozott. A filmproducerként híressé vált üzletember birodalmának szálait nehéz lesz kibogozni, hiszen a személyes és céges vagyon keveredik. A Forbes a 18. leggazdagabb magyarnak tartotta, becsült vagyona 67,3 milliárd forint, ami sok területből adódik össze: tévé, rádió, műsorgyártás, szerencsejáték, ingatlanok, vendéglátás – írja az Index.

Mi lesz Andy Vajna birodalmának sorsa?Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Andy Vajnához öt fővárosi kaszinó köthető, emellett övé a TV2, valamint a Rádió1 is, de éttermek és ingatlanok is tartoznak a vagyonához. Ezenkívül több, műsorgyártással foglalkozó cégben is volt tulajdona, kérdés, hogy ki fogja irányítani ezentúl ezt az átfogó birodalmat. A lap szerint nehezen elképzelhető, hogy minden ugyanúgy megy tovább, és az is, hogy Vajna Timi szerepet kapna ebben.