Rovartetemet, egérfészket és élő egeret talált a Nébih egy vágóhídon – videó

Békés megye penész hús rovartetem egér vágóhíd rovar egérfészek Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élő egeret, egérfészket, rovartetemet és penészt is talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Békés megyei sertésvágóhídon. A cég működését azonnal felfüggesztették, 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket pedig kivontak a forgalomból.

Nagy mennyiségű rovartetemet, de élő egeret és egérfészket is találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy Békés megyei sertésvágóhíd ellenőrzése során – írja honlapján a Nébih. Az állati melléktermék égetését lejárt ideiglenes működési engedéllyel végezték.

A hatóság felfüggesztette a vágóhíd működését, 8,1 tonna nem nyomon követhető, jelöletlen terméket vontak ki a forgalomból. Az említett rossz higiéniai körülményeken kívül még azzal is szembesültek az ellenőrzést végző szakemberek, hogy nem működtek az eszközfertőtlenítik és több helyen rozsdásak voltak a berendezési tárgyak.

„Az árukiadó mennyezetét penész borította, a kézmosó nem működött. Az élelmiszertároló ládákat közvetlenül a padozaton tárolták. A szakemberek a tiszta ládák tárolására szolgáló helyiségben nagy mennyiségű rovartetemet, rágcsálótetemet találtak, de az egyik hűtőkamrában élő egér, egy sertésfejeket tároló ládában pedig egérfészek is volt” – írja a Nébih.

A Nébih – a fent részletezett élelmiszerbiztonsági problémák miatt – azonnali hatállyal felfüggesztette a vágóhíd működését. Az üzem a hiányosságok kijavítása után, a hatóság ismételt helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét – írják a honlapon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.