A IX. kerületi kiégett kollégium egy lakója beszámolt a történtekről

Forrás: Fókusz/Katasztrófavédelem -
kigyulladt kollégium Károli Gáspár Református Egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A IX. kerületi kollégium két szintje teljesen kiégett, a diákok nagy részének személyes tárgyai pedig feltehetőleg odavesztek. Az egyik lakó beszámolt arról, hogyan menekültek a lángoló épületből. 

Szerda este kigyulladt egy kilencedik kerületi kollégium, két szint teljesen kiégett. Több diáknak biztosan odaveszett minden személyes tárgya, egy ember pedig az életét vesztette. A Fókusznak vallott egy diák arról, hogyan menekültek ki.

A IX. kerületi kiégett kollégium egy lakója beszámolt a történtekről Forrás: Fókusz/Katasztrófavédelem

nem tudtam, hogy merre kell menni, mert akkora volt már a füst"

Egymást segítve próbáltunk kimenekülni, aztán többen becsatlakoztak, és mind a három szinten próbáltuk felkeresni az otthonlakókat, hogy hagyják el az épületet"

A kollégiumból minden diákot sikerült kimenekíteni, de egy holttestet találtak az épületben, egy középkorú férfiét. Még nem azonosították. A diákokat más kollégiumban helyezik el, egyéni tanrendet biztosítanak nekik. Valószínűleg egy trafó gyulladhatott ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.