A IX. kerületi kollégium két szintje teljesen kiégett, a diákok nagy részének személyes tárgyai pedig feltehetőleg odavesztek. Az egyik lakó beszámolt arról, hogyan menekültek a lángoló épületből. 

Szerda este kigyulladt egy kilencedik kerületi kollégium, két szint teljesen kiégett. Több diáknak biztosan odaveszett minden személyes tárgya, egy ember pedig az életét vesztette. A Fókusznak vallott egy diák arról, hogyan menekültek ki.

A IX. kerületi kiégett kollégium egy lakója beszámolt a történtekrőlForrás: Fókusz/Katasztrófavédelem

„Én az utolsók között hagytam el az épületet, próbáltam segíteni a többieknek. Egyáltalán nem éreztem magam biztonságban, hiszen a kijáratot ismerem, de nem tudtam, hogy merre kell menni, mert akkora volt már a füst" – mondta az egyik kollégiumi lakó a Fókusznak. „Egymást segítve próbáltunk kimenekülni, aztán többen becsatlakoztak, és mind a három szinten próbáltuk felkeresni az otthonlakókat, hogy hagyják el az épületet" – tette hozzá. Mire leértek, már hallották, hogy közelednek a tűzoltók, akiket a szemközti ház lakói értesítettek. Hatalmas lángokkal égett a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi karának IX. kerületi kollégiuma. A legtöbb diák nem tudja még, hogy mi lett a személyes holmijukkal.

A kollégiumból minden diákot sikerült kimenekíteni, de egy holttestet találtak az épületben, egy középkorú férfiét. Még nem azonosították. A diákokat más kollégiumban helyezik el, egyéni tanrendet biztosítanak nekik. Valószínűleg egy trafó gyulladhatott ki.