A Jászai Mari-díjas Szarvas József felfedte a nagy titkot, azaz hogy 50 éve rajongva szereti Kovács Katit. Megjelent életrajzi könyvét most személyesen szeretné átadni az énekesnőnek.

"Már kisfiú koromban, kapálás közben is Katiról álmodoztam" – mondta a Borsnak Szarvas József Jászai Mari-díjas színművész. A lap munkatársa akkor jött rá a színész Kovács Kati iránti szerelmére, amikor ellátogatott Szarvas Bérczes Lászlóval közös darabjára, a Pustol a hó, avagy könnyű neked, Szarvas Józsi... című előadásra. 

Majd a színművész elmesélte a lapnak, hogy kisfiúként arról álmodozott, hogy egy Táncdalfesztiválon ismerkedik meg az énekesnővel. Kovács Kati nyeri meg a versenyt, ő a második lesz, és együtt utazgatnak a fellépésekre. Ám személyesen mindössze egyszer találkoztak, akkor is félve köszönt neki, de azóta már telefonon beszéltek egyszer, meghívta a darabja premierjére. 

Szarvas József önéletrajzi monodrámájának sajtópróbájánFotó: Szabó Gábor - Origo

"Megszereztem Kati számát, és azonnal fel is hívtam, hogy közöljem vele, egy könyv főszereplője lett. Nagyon megdöbbent az ötven évet késett szerelmi vallomásomon."

Kovács Kati 50 évvel ezelőtt rabolta el Szarvas József szívétFotó: Pályi Zsófia - Origo

A Bors felkereste Kovács Katit is, hogy megkérdezzék, mit szól a hirtelen jött szerelmi vallomáshoz. "Szerintem az ő rajongása amolyan kamaszkori hóbort lehetett!" - nevetett Kovács Kati. Nagyon reméli, hogy hamarosan átveheti Szarvas Józseftől az életrajzi könyvet.