Ónos eső és havazás miatt újabb figyelmeztetés van érvényben. Az ország útjai sok helyen vizesek, síkosak.

Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében az ónos eső miatt másodfokú, havazás miatt pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett ónos eső miatt az ország északi területeire is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ónos eső és havazás miatt figyelmeztetés van érvénybenForrás: Köpönyeg

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn a borult égből sokfelé várható csapadék: keleten eső, másutt eleinte ónos eső, fagyott eső, majd egyre inkább havazás. Az utak síkosak lehetnek. Főként a középső országrészben reggel, délelőtt intenzív ónos eső is előfordulhat, amit erős havazás vált fel. A legtöbb hó a Velence–Balassagyarmat vonalon hullhat, akár 5–15 cm.

Az Útinform reggeli jelentésében azt írta, a Dunántúl nagy részén esik az eső, de az északnyugati részén már havas eső, havazás a jellemző, míg Pest megye északi feléről ónos esőt jelentettek. A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata többnyire vizes, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, viszont Csorna és Fertőszentmiklós környékén, valamint északkeleten Mátészalka térségében még télies útviszonyokra számítani egyes mellékúti szakaszokon. Általában gyenge a légmozgás. A látási viszonyok mindenhol megfelelőek. A hőmérséklet -3 és +2 fok között változik.