A miniszoknyás nőket rátermettebbnek gondolják a munkahelyeken

Forrás: AFP/PhotoAlto/Gérard Launet / Altopress/Gérard Launet -
munkahely diploma miniszoknya szoknya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy a nők intelligenciáját és rátermettségét nem az eredményeik, hanem az öltözködésük határozza meg mások számára. Egy kutatásból kiderült, hogy azok, akik miniszoknyát viselnek a munkahelyükön, nagyobb eséllyel számíthatnak előléptetésre, míg ugyanez a szexi viselet az egyetemen éppen az ellenkezőjét jelenti.

Egy nő öltözködési döntései nagy hatással vannak a karrierjére egy új kutatás szerint. Azok, akik szexi szoknyákat és kiegészítőket viselnek, nagyobb valószínűséggel kapnak előléptetést. Ezzel szemben, ha a női egyetemisták öltözködnek hasonlóan, őket nem tartják kompetensnek. A kutatók szerint ez azt mutatja, hogy a nők felett még mindig a megjelenésük alapján ítélkeznek.

Úgy tűnik, a szoknya hossza sok mindent befolyásol Forrás: AFP/PhotoAlto/Gérard Launet / Altopress/Gérard Launet

A felmérésben 24 nőt kértek meg, hogy a diplomaosztójukra öltözzenek szexisen, vagy visszafogottan, majd a róluk készült képeket megmutatták 500 embernek. Kiderült, hogy azokat, akik hosszú szoknyát viseltek, okosabbnak gondolták, mint a rövid szoknyás lányokat. A női tanulók szintén úgy vélekedtek, hogy a provokatív öltözék ártana a karrierjüknek, ezzel szemben a felnőttek, beleértve a professzorokat is, egyébként úgy vélekedtek, hogy a szexisebb öltözékű nők nagyobb eséllyel találnak munkát vagy támogatást – írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.