Tihanyi Tóth Csaba komoly függőséggel küzdött, és nagyon nehezen mászott ki belőle: a szerencsejátékok rabja lett. 

Tihanyi Tóth Csaba hosszú ideig küzdött a játékfüggőséggel, szenvedélyét barátai és családja előtt is titkolta. Egyre több pénzt veszített, szégyenérzete pedig egyre nagyobb lett. Senkinek nem ajánlja, hogy akár egyszer is kipróbálja a szerencsejátékot. 

Bekerültem egy szörnyű lavinába, amiből nagyon nehéz kimászni. Gyakorlatilag az életemnek egy része arról szólt, miközben gyakoroltam a szakmámat, a színészetet (...), hogy a jövedelmemet mindig megpróbáltam föltenni a pókergépre" – mondta a Fókusznak Tihanyi Tóth Csaba. Egy színész barátja csábította először a játékterembe a színészt. Eleinte többet nyert, mint veszített, így a könnyű jövedelemszerzés reményében játszott újra és újra. Aztán – ahogy ez lenni szokott – a szerencse elpártolt tőle, és egyre gyakrabban bukta el pénzét.

Tihanyi Tóth Csaba játékfüggő voltForrás: RTL Klub

Az ember, amikor visszanyerni akar, nagy tétben játszik. A lehető legnagyobba, hogy gyorsabban nyerje vissza az elmúlt éveknek a bedobott pénzét. Persze, hogy elvesztettem" – mondta Tihanyi Tóth Csaba, hozzátéve, hogy a szégyenérzet teljesen tönkretette. Bár sokszor próbálta abbahagyni a játékot, nem sikerült. Elmondása szerint akkoriban egy lakás árát bukta el. „Amikor eljut oda az ember, hogy teljesen mindegy, hogy nyer vagy veszít, mert a játékszenvedély gyakorlatilag az adrenalinnak a játéka, akkor van már nagyon nagy baj" – mondta a színész, aki  évekig titkolta a szenvedélyét a családja és a barátai előtt, de tudta, hogy abba kell hagynia. Ez akkor sikerült, amikor a szerencse újra mellé szegődött: megütötte a főnyereményt, ez pedig megváltoztatta őt. „Nyertem közel félmillió forintot, a 90-es évek végén. Akkora pénz volt, hogy gyakorlatilag új életet tudtam kezdeni olyan értelemben, hogy megszűnt a szerencsejátékhoz való vonzódásom" – árulta el a színész, aki a nyereményből egy autót vett, és megalapította a vándortársulatát. Azóta nem játszott, és nem is akar. Mindenkit óva intek attól, hogy egyszer is megpróbálja, mert bekerül egy örvénybe, ami meg is ölheti"  - mondta a színész.