Újra bíróság elé kell állnia Oszter Sándornak a befolyással üzérkedés ügyében. Ugyan tavaly júniusban felmentő ítéletet kapott, de hamarosan másodfokon folytatódhat a tárgyalás.

Oszter Sándort felmentették tavaly júniusban a befolyással üzérkedés ügyében, de a hírek szerint másodfokon folytatódik a tárgyalás, így a színész nem nyugodhat meg.

Oszter Sándor újra bíróság elé állForrás: Youtube

"Valóban úgy volt, hogy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a másodfokú eljárás, ám elfogultság miatt a Kúria másik bíróságra helyezte a tárgyalást. Januárban derült ki számunkra is, hogy Debrecenben folytatódik az ügy, oda kell majd lejárnunk.  Pontos dátumot még nem tudunk, de azt gondolom, márciusban, legkésőbb áprilisban megtartják az első tárgyalást" - mondta a Blikknek Oszter ügyvédje. A korábbi felmentés ellenére az ügyészség fellebbezett, hogy állapítsák meg a színész büntetését, és valószínűleg a korábbi büntetési tétel kiszabását is kérik, azaz letöltendő börtönbüntetést.

Ha ez még nem lenne elég, Oszter Sándornak egy másik tárgyalásra is koncentrálnia kell, amelyet a diósjenői birtokán létrehozott mesterséges tó miatt indítottak. A tó nagy felháborodást keltett nemcsak a helyiek körében, de problémát jelentett a Katasztrófavédelmi Igazgatóság Vízügyi és Vízvédelmi Hatóságának is. "Ebben az ügyben már megkezdődött a közigazgatási eljárás a bíróságon, jelenleg a bizonyítási szakban járunk. Oszter úr természetesen ott volt az első tárgyaláson, ám nem kötelező részt vennie minden alkalommal. Az ügy bonyolult, ám mivel álláspontunk szerint a hatóság határozata szakszerűtlen, ezért azt hatályon kívül kell helyezni.  Ez annyit jelent, hogy ügyfelemnek joga lenne rendeltetésszerűen használni a tavait. Oszter úr csak javított a terület állapotán, ennek ellenére hosszas pereskedésnek nézünk elébe, amelynek legrosszabb kimenetele az lehet, hogy meg kell szüntetni a tavakat" – mondta az ügyvéd.