Palácsik Lilla állítása szerint visszamondták a felkérését a Story-gálára, ahol fotósként dolgozott volna. 

Palácsik Lilla Instagram-oldalán számolt be a vele történt sajnálatos esetről. Állítása szerint felkérték a hétvégén megrendezésre kerülő Story-gála eseményeinek megörökítésére fotósként, majd a szűk létszámkeretre hivatkozva a napokban visszamondták a munkát. 

Palácsik Lilla sérelmezi, hogy visszamondták a felkérésétForrás: Insatgram/Palácsik Lilla

„Próbálunk jobban lenni, de Andy hiánya mellé számos más fájdalom is társul. Emiatt rakom ki most ezt a posztot. Mint tudjátok, fotósként dolgozom és a divat, illetve a családi fotózásokon túl több hazai médiafelületnek is készítek fotókat. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, mert úgy gondolom, hogy a szakmai fejlődésemhez rengeteget tud hozzáadni. Ezért általában az összes sajtóval kapcsolatos esemény fotózására igent mondok, így volt ez az NLCafé megkeresésével is. Az NLCafé januárban keresett meg, hogy szeretnék, ha én lennék a hivatalos fotósuk a Story-gálán, aminek persze én nagyon örültem! Közösen kitaláltunk egy nagyon jó koncepciót, ami kicsit a Vanity Fair szokásos Oscar-gála fotózásaira hasonlított volna” – kezdte Palácsik Lilla. Hozzátette, egy nagy, jó minőségű fényképezőgépek gyártásával foglalkozó céget is felkerestek, és megállapodtak az együttműködésről. A cég asszisztenciát is biztosított volna számukra.

„Jeleztem az NLCafé felé is, hogy nem ketten, hanem hárman lennénk az én kis fotós sarkomban. Ezután teltek a hetek és közben elment közülünk Andy. Majd a halála után napokkal kaptuk sorban a hívásokat az újságíróktól, természetesen a Storytól is, hogy azt gondolták, a fotós együttműködés miatt majd adunk interjút Andy haláláról, temetéséről stb. Természetesen nemet mondtuk, és kegyeletsértő dolognak tartottuk az egész telefonhívást, majd később nem is vettük komolyan. Ám eljött a mai nap, amikor szűk létszámkeretre hivatkozva (kezdetben a fotós asszisztens + 1 főre, majd Tamásra és rám) 3 nappal a gála előtt visszamondták a megbízásunkat, és finoman közölték, hogy a gálára sem vagyunk meghívva. A történetet elmesélve csak annyit szeretnék mondani, hogy a gyász időszakában partizgatni úgysem mennénk! Az egész Story-gálát egy munkának éltem meg, egy kihívásnak és egy megtiszteltetésnek!” – írta Lilla.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sziasztok! Az elmúlt hetekben a minket ért veszteség miatt eltűntem, nem posztoltam, inkább csak egymással foglalkoztunk. Rengetegen írtatok, hogy remélitek jól vagyunk, nagyon aranyosak vagytok mind! Próbálunk jobban lenni, de Andy hiánya mellé számos más fájdalom is párosul. Emiatt rakom ki most ezt a posztot. Mint tudjátok fotósként dolgozom és a divat, illetve a családi fotózásokon túl több hazai média felületnek is készítek fotókat. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségért, mert úgy gondolom, hogy a szakmai fejlődésemhez rengeteg tud hozzá adni! Ezért általában az összes sajtóval kapcsolatos esemény fotózására igent mondok, így volt ez az NL café megkeresésével is. Az NL café januárban keresett meg, hogy szeretnék ha én lennék a hivatalos fotósuk a Story Gálán, aminek persze én nagyon örültem! Közösen kitaláltunk egy nagyon jó koncepciót ami kicsit a Vanity Fair szokásos Oscar gála fotózásira hasonlított volna. Mivel Tamással nagyon maximalista típusú emberek vagyunk, egyből azon gondolkoztunk, hogy szeretnék a lehető legjobb mínőségben készíteni a képeket, ezért megkerestük a Phase One Magyarországot, hogy működjünk együtt és a 100MP-s csodakamerájukkal csinálhassak fotókat. Nekik nagyon tetszett az ötlet és megígérték hogy asszisztenciát is biztosítanak a számomra! Én ezt jeleztem az NL café felé is, hogy nem ketten hanem 3an lennénk az én kis fotós sarkomban. Ezután teltek a hetek és közben elment közülünk Andy Majd a halál után napokkal kaptuk sorban a hívásokat az újságíróktól, természetesen a Storytól is, hogy azt gondolták a fotós együttműködés miatt majd adnunk interjút Andy haláláról, temetéséről, stb. Természetesen nemet mondtuk, és kegyeletsértő dolognak tartottuk az egész telefonhívást, majd később nem is vettük komolyan! Ám eljött a mai nap, amikor szűk létszámkeretre hivatkozva (kezdetben a fotós asszisztens +1 főre, majd Tamásra és rám) 3 nappal a Gála előtt visszamondtak a megbízásunkat, és finoman közölték, hogy a Gálára sem vagyunk meghívva. A történetet elmesélve csak annyit szeretnék mondani, hogy a gyász időszakában partyzgatni úgy sem mennénk! Az egész Story Gálát egy munkának éltem meg, egy kihívásnak és egy megtiszteltetésnek!

Visváder-Palácsik Lilla (@lillapalacsik) által megosztott bejegyzés,