Sárosdi Lilla nem lepődött meg Marton László visszatérésén. A színésznő elárulta, a botrány kirobbanása óta több kollégája egyáltalán nem keresi.

Sárosdi Lilla volt a külföldi metoo-botrány után az első, aki itthon beszámolt az őt ért zaklatásról. A színésznő Marton Lászlót, a Vígszínház egykori főrendezőjét vádolta meg, őt több nő is követte. A rendező távozott a színházból, és egy darabig nem is kapott munkát, ám nemrég kiderült, hogy a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál kérte fel Marton Lászlót két darab megrendezésére. Sárosdi Lilla elárulta, nem lepődött meg a rendező visszatérésén.

Sárosdi Lillától több kollégája is elfordultForrás: YouTube/Hír TV

Amikor kirobbant a Marton-ügy, a színházi szakma nagy része – annak ellenére (vagy pont emiatt), hogy ezekről a történetekről tudott – már akkor is bevédte. Nekik ez az érdekük. Elkeserítőnek és borzasztó szomorúnak tartom, hogy mennyi hatalomféltő, gyáva színházi vezető (is) van Magyarországon” – árulta el Sárosdi Lilla a Story magazinnak. Hozzátette, egyszerűbb a színpadon megrendezni vagy eljátszani, hogy fontosnak tartják az emberi értékeket. „A kollégák többsége nem volt szolidáris. Volt olyan szakmabeli, aki elmondta, azért nem állt ki mellettem az ügy kirobbanása után, mert évekig járt a gőzbe Martonnal, és több baráti kollégám azóta sem keres” – tette hozzá a színésznő, aki férjével együtt tavaly augusztus végén elköltözött Franciaországba.