Brit szülők egy csoportja szerint pornófilmbe illő rajz került a biológiakönyvbe (18+)

szeméremszőr biológia pornó pornófilm tankönyv gyerekek szülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várandósságot akarták ábrázolni egy brit biológia-tankönyvben. A szülők felháborodtak, hiszen a rajzon szereplő nőalak szeméremszőrzetét "leszállópálya" formában ábrázolták. Szerintük ez pornófilmbe illő. 

A brit szülők szerint pornósztárok alakítják szeméremszőrzetüket "leszállópálya" fazonra. Éppen ezért felháborítónak tartották az egyik biológia tankönyvben szereplő nőalakot ábrázoló rajzot, akit ilyen szőrzettel ábrázoltak - írja a Mirror.

A Mumsnet szülői fórumon meglehetősen sértőnek találták az illusztrációt, úgy gondolják, ez arra biztatja a kamaszlányokat, hogy szégyelljék a testüket. Mi több, szerintük a fiúkat arra buzdítja, hogy megkérdezzék őket: brazil stílusban viselik-e a szőrzetüket.

Ez a rajz borította ki a szülőket Forrás: GCSE Human Biology textbook

"Sokszor már az iskolában szexuális zaklatás áldozatai lesznek a lányok, ez a rajz pedig szintén erre ösztönöz" – mondta Vivienne Porritt, a #WomenEd oktatási mozgalom alapítója.

A könyvet kiadó cég is reagált a felháborodásra. Mint mondták: észlelték a problémát, így a tavaly újranyomott könyvben már nem ez az illusztráció szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.