A várandósságot akarták ábrázolni egy brit biológia-tankönyvben. A szülők felháborodtak, hiszen a rajzon szereplő nőalak szeméremszőrzetét "leszállópálya" formában ábrázolták. Szerintük ez pornófilmbe illő. 

A brit szülők szerint pornósztárok alakítják szeméremszőrzetüket "leszállópálya" fazonra. Éppen ezért felháborítónak tartották az egyik biológia tankönyvben szereplő nőalakot ábrázoló rajzot, akit ilyen szőrzettel ábrázoltak - írja a Mirror

A Mumsnet szülői fórumon meglehetősen sértőnek találták az illusztrációt, úgy gondolják, ez arra biztatja a kamaszlányokat, hogy szégyelljék a testüket. Mi több, szerintük a fiúkat arra buzdítja, hogy megkérdezzék őket: brazil stílusban viselik-e a szőrzetüket. 

Ez a rajz borította ki a szülőketForrás: GCSE Human Biology textbook

"Sokszor már az iskolában szexuális zaklatás áldozatai lesznek a lányok, ez a rajz pedig szintén erre ösztönöz" – mondta Vivienne Porritt, a #WomenEd oktatási mozgalom alapítója. 

A könyvet kiadó cég is reagált a felháborodásra. Mint mondták: észlelték a problémát, így a tavaly újranyomott könyvben már nem ez az illusztráció szerepel.