Lőfegyverrel való visszaélés miatt még 2015-ben elfogatóparancsot adtak ki Orlik Vilmos, az egyik eltűnt villanyszerelő ellen. A család magyarázatot adott a történtekre. 

Tavaly áprilisban tartóztatták le a rendőrök É. Imrét, akihez a két eltűnt villanyszerelő, Mácsik Zoltán és Orlik Vilmos ügye köthető. Azóta az is kiderült, hogy a férfi szomszédasszonyának is nyoma veszett. 

A Bors most megtudta, hogy az egyik eltűnt szakember ellen 2015-ben elfogatóparancsot adtak ki lőfegyverrel való visszaélés miatt. Az egyre szövevényesedő ügy kapcsán megkeresték Orlik családját. 

Mácsik Zoltán, Orlik VilmosForrás: police.hu

"Négy hónappal az eltűnése után találták meg Vilmos egy évvel korábban elhunyt testvérének az engedéllyel tartott puskáját, amit sportlövészetre használt korábban. Egy táskában volt egy olyan helyiségben, amit tárolásra használtunk" – mondta a lapnak Orlik Vilmosné. Azt állítja, ezt akkoriban a rendőrségnek is elmondta. 

"Sosem nyúltunk a fegyverhez, már el is felejtettem, hogy a férjemnél maradt. A rendőrök végül lefoglalták, utána nem tudom, mi lett vele" – folytatta az asszony. Orlik Vilmos szerettei szerint a rendőrség eleinte nem vette komolyan a családfő eltűnését.