Jussie Smollett, az Empire című sorozat sztárja azt állította január 29-én, hogy megtámadták Chicagóban, a támadói pedig rasszista és homofób sértéseket vágtak a fejéhez. A nyomozás most új irányt vett, felmerült a gyanú, hogy a színész saját maga rendelte a verőembereket. 

Az Empire című sorozat sztárja, Jussie Smollett január 29-én azzal került be a hírekbe, hogy azt állította: két férfi megtámadta Chicagóban, leöntötték hipóval, kötelet hurkoltak a nyaka köré, miközben rasszista és homofób sértéseket vágtak a fejéhez. 

Az Index szerint a nyomozás most új irányt vett, hiszen felmerült a gyanú, hogy Smollett maga rendelte oda a verőembereket. A színes bőrű Smollett nyíltan vállalja homoszexualitását. A rendőrökben a nyomozás során több kérdés is felmerült a történet hitelességével kapcsolatban. 

Jussie Smollett ügyében felmerült a gyanú, hogy maga rendelte meg a verőembereketForrás: Fox

Megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit. A támadás a hajnali órákban történt, amikor nem sokan jártak az utcán, különösen azért, mert a térségre lecsapó sarkvidéki ciklon miatt mínusz 18-20 fokot mértek. Február 15-én mégis letartóztattak egy testvérpárt, akik láthatók voltak a felvételeken. Azonban mindketten színes bőrűek, nigériai származásúak, a nevük Olabinjo és Abimbola Osundairo. Statiszták az Empire forgatásán, egyikük Smollett személyi edzője is volt. 

Azt állítják, a színész felkérte őket a támadás megjátszására, a támadás után elhagyták az országot, 15-én tértek vissza, és a rendőrök a reptéren várták őket. Smollett ügyvédei tagadják a vádakat. Az ABC tévétársaság egyik munkatársa úgy véli, ha valóban igaz, hogy Smollett rendelte meg a támadást, az is lehet az oka, hogy ki akarták írni a sorozatból, ám a Fox ezt állítólag cáfolta.