Együtt gyászol az USA-ban Vajna Tímea és Andy Vajna egykori felesége, Cecilia Mong. A producer szinte soha nem beszélt egyetlen gyermeke anyjáról, de azt tudni lehet, hogy élete végéig jóban voltak: Cecilia jól ismerte Andy volt kedvesét, Dobó Katát, és Vajna Tímeát is, sőt az esküvőjükön is részt vett.

A Bors Andy Vajna amerikai temetése kapcsán kutatta fel az asszonyt, aki a témában nem nyilatkozott, de ennek apropóján felelevenítették, ki is az a nő, akivel a producer élete végéig nem tudták elengedni egymást. 

Andy Vajna és Cecilia Mong végig barátok maradtakFotó: Polyák Attila - Origo

Andy és Cecilia kapcsolata a hetvenes években kezdődött, néhány évvel azután, hogy Vajna 1956-ban Magyarországról Hongkongba menekült és parókakészítő céget alapított, majd koptatott farmerek gyártásába kezdett. Akkor is együtt maradtak, amikor Andy barátjával megalapította a Carolco Pictures nevű filmvállalatát, amely rövid időn belül a világ egyik jelentős forgalmazójává nőtte ki magát. Erről az időszakról az egyik üzlettárs, Todd Tranner emlékiratot készített. Beszámolója szerint az asszony kivételes nő volt.

„Ceci sosem vette fel kétszer ugyanazt a ruhát, és a futár szinte mindennap új ruhaszállítmányt hozott az irodájukba. Imádta a divatot, és általában forrónadrágban vagy lenge ruhában járt dolgozni. Ő volt a felelős a partikért is, rendszeresen rendezett vacsorákat Andyvel közös otthonukban, ahol kizárólag A és B listás sztárokat fogadtak” – idézi Trannert a napilap. 

Andynek és Cecinek a munka miatt nem sok ideje jutott egymásra, 1980-ban mégis családot alapítottak: megszületett a fiuk, Justin. Míg Andy producerként tevékenykedett, a felesége Vajna nagy sikerű filmjeiben, a Rambo 1-ben, 2-ben és az Angyalszívben volt vezető asszisztens. Szerelmükből barátság lett, ami mindvégig megmaradt.