A Nyugati pályaudvarnál lett rosszul kedden egy 17 éves fiatal. A mentők a beszámoló szerint 30 perc alatt értek a helyszínre. Győrfi Pál bejelentette: mulasztás miatt történt az eset. 

A Nyugati téri metróaluljárónál lett rosszul egy 17 éves fiatalember kedden – írja a Blikk. A járókelők összefogással küzdöttek az életéért, a mentők a beszámolók szerint csak 30 perc múlva értek a helyszínre. 

Az első vizsgálatok alapján emberi mulasztás miatt érkezett későn az ellátás ahhoz a fiatalemberhez, aki a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul kedden – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón. 

Az MTI szerint Győrfi Pál emlékeztetett: kedden bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz, hogy egy fiatalember rosszul lett. Később újabb hívást kaptak, miszerint a férfi állapota javult. Ezután ismét bejelentést kaptak a mentők arról, hogy az érintett újra rosszul van.

"A mentőszolgálat ezután elsősegélynyújtókat irányított a beteghez, hogy megkezdjék az újraélesztést a mentő kiérkezéséig" – mondta.

Az Országos Mentőszolgálatnál két munkatársat felmentettek a munkavégzés alólFotó: Szabó Gábor - Origo

"A mentő a beteget a szükséges beavatkozások után kritikus állapotban vitte kórházba" – tette hozzá Győrfi Pál.

A szóvivő közölte, hogy az Országos Mentőszolgálat főigazgatója már kedden minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el. Az első vizsgálat szerint a riasztás pillanatában volt olyan szabad mentőautó, amely a beteget gyorsabban elérhette volna, mint a helyszínre irányított egység, mégsem riasztották.

A hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól. Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő – mondta Győrfi Pál.

A szóvivő nem közölte, hogy kedd óta változott-e a fiatalember állapota, kérdezni pedig nem lehetett.