Magyarországra látogatott Szeles Mónika magyar származású teniszezőnő, a budapesti Hungarian Ladies Open tornára érkezett. A 45 éves teniszcsillag fontosnak tartja, hogy minél több gyermek megismerje a teniszt.

A most 45 éves Szeles Mónika Jugoszlávia és az Egyesült Államok színeiben érte el legnagyobb sikereit. Volt világranglista-vezető, olimpiai bronzérmes, kilencszeres Grand Slam-torna-győztes, háromszoros világbajnok. 1993-ban merényletet követtek el ellene: egy Steffi Graf-rajongó hátba szúrta. Pár évvel a felgyógyulása után ismét visszaküzdötte magát az élvonalba.

Mónika a napokban Budapestre érkezett, hogy a magyar gyerekek körében népszerűsítse sportágát, ekkor nyilatkozott a Borsnak:
"Nem volt egyszerű gyerekkorom. Szerény körülmények között, hétévesen kezdtem el a teniszt. A felnőttütőt két kézzel fogtam, mert gyerekütőre nem tellett. Tizenegy hónapot utaztunk, okostelefon nélkül. Sok lemondással járt, éppen ezért nagyon tisztelem az olyan teniszezőket, mint Serena Williams, aki szülés után visszatért. Harminc év után én úgy hagytam abba, hogy a testem, az elmém megtelt, nem akartam már mást, csak élvezni az életet."

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#monicaseles #offthecourt #wta #tennis #yonex

Monica Seles Collage (@monicaselescollage) által megosztott bejegyzés,

 

Mónika Floridában ment feleségül egy nála 31 évvel idősebb milliárdoshoz, Tom Golisanóhoz, ám gyerekük sosem született, amit a sportoló nem is bán:
"A szüleim rengeteg szeretetet adtak nekem, én nem tudtam volna olyan intenzitással csinálni, mint ők. Viszont foglalkozom kicsikkel, akik talán otthon nem kapják meg azt a gondoskodást, mint anno én, és ezt szeretném nekik megadni. A férjemnek két gyereke van, a lánya a legjobb barátnőm, a fia mentálisan sérült. Nagyon szeretjük egymást, éppen ezért szólítom fel az embereket: kísérjék figyelemmel a paralimpikonokat. Sokszor, amikor profi sportolók megkeresnek, nekik is elmondom, menjenek el egy kórházba, mert az, hogy nyernek vagy veszítenek egy tornán, fontos, hisz ez a munkájuk, de az élet nem erről szól. Az élet színes. Meg kell látni a valódi szépségeket."