39 napra lecsukták Kozsót Amerikában

Forrás: Facebook/Ámokfutók (hivatalos oldal) -
börtön Amerika Miami Kozso
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai börtönben köszöntötte az új évet Kozsó, akit január elsején a bevándorlásügyi hivatal emberei emeltek ki a miami repülőtéren. Órákon át faggatták, végül a rácsok mögött találta magát.

Mint kiderült, Kozsó egy bürokratikus hiba miatt került börtönbe, ahol 39 napot töltött. Úgy döntött, perel.

„Mivel a papírjaim rendben voltak, nem értettem, miért teszik ezt velem. Turistaként érkeztem Amerikába, de egy cellában találtam magam. Kék ruhát kaptam, a pirosban a kemény bűnözők voltak. Az első napot majdnem száz fogvatartott között töltöttem. Nem akartam elhinni, hogy ez velem történik. Teltek a napok, a hetek, emberek jöttek és mentek, én viszont még mindig rab voltam, akit ártatlanul ültettek le. Féltem a börtöntől, rettegtem attól is, hogy nem vehetem be a gyógyszereimet. Sokszor hiába rimánkodtam egy kis plusz vízért, azt sem adtak. Vigaszt talán az jelentett, amikor végre kaptam egy tollat és pár üres lapot, hogy rajzolhassak. Ez volt az egyetlen kapaszkodóm egy olyan helyen, ahol szinte már az idő múlását sem érzékeltem. Egyszerűen nem akartam megőrülni” – mesélte az énekes a Blikknek.

Kozsót lecsukták Amerikában Forrás: Facebook/Ámokfutók (hivatalos oldal)


Kozsó végül február 8-án szabadult. Az ügyében eljáró bíró elismerte, hogy a hatóságok hibáztak, így azonnal el kellett engedni az énekest. Kozsó itthon ügyvédet fogadott, úgy döntött, hogy kártérítést követel.

„Az ügyről készült papírokból világossá válik, hogy óriási baklövést követtek el a hatóságok, mégpedig többet. Tévedésből tartottak fogva valakit, aki emiatt több mint egy hónapig dolgozni sem tudott. Kártérítést követelünk, ezt senkivel nem lehet megtenni” – mondta Kozsó, aki megtört emberként, megőszült szakállal szabadult az amerikai börtönből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.