Több embert is péppé vert két férfi február 21-én este a Kertész utcában, a Vittula nevű szórakozóhely környékén – állítják a szemtanúk. Úgy tudni, volt, akinek a fogát is kiverték, a verekedést minden ok nélkül kezdeményezték.

Nőket és külföldieket is péppé vert két férfi február 21-én este a Vittula nevű szórakozóhely környékén. Az Index a szemtanúk elmondásaira hivatkozva azt írja, hogy vélhetően alkohol és kábítószer hatása alatt álltak. Úgy látták, hogy a szomszédos házból jöttek ki, erőszakoskodtak a vendégekkel, majd a segítségükre siető nagyjából 30 ember közül többnek is súlyos sérüléseket okoztak. 

A szemtanúk szerint volt, akinek leszakadt a fél arca, egy nőnek pedig több fogát is kiverték. „Ha nem ketten vannak, hanem mondjuk öten, akkor biztosan meghal valaki” – idézi a portál az egyik szemtanút. 

Hatalmas verekedés volt a Kertész utcábanForrás: Shutterstock

Úgy tudni, hogy miután 15 ember földre került vagy elmenekült, a két férfi a szomszédos Prága nevű szórakozóhelyre ment, hogy folytassák a balhét. Az Index úgy tudja, hogy hárman is hívták a rendőröket, akik 15–20 perc múlva érkeztek meg, majd a mentők is megérkeztek, hogy ellássák a sérülteket. A szemtanúk szerint volt, aki figyelmeztette a rendőröket, hogy a verekedők melyik házba menekültek be. A beszámolókból úgy tudni, be is mentek a rendőrök, ám nem állítottak elő senkit. 

A portál megkereste a rendőrséget is, akik a következőt válaszolták: „Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2019. február 22-én 1 óra 30 perckor Budapest VII. kerületében, a Kertész utcában egy férfi előzetes szóváltást követően megütötte a sértettet, majd távozott a helyszínről. A bántalmazott férfi könnyű sérülést szenvedett. A helyszínre 10 percen belül kiérkező járőrök a szükséges intézkedéseket megtették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított eljárást, válaszadásunkig gyanúsított kihallgatásra nem került sor. A nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánunk adni.”