Időjárás: erős szél és csapadék is lesz a héten

Forrás: Shutterstock -
csapadék időjárás Szél előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeszélyesen indul a tavasz: a héten lesz részünk csapadékban, napsütésben és erős szélben is.

Változékony idő vár ránk a héten. Bár itt a tavasz, az örömünk nem lehet felhőtlen, hiszen csapadékkal és erős széllel is számolnunk kell a héten. A Köpönyeg azt írja, a hét első napján estig fátyolfelhők szűrte napsütés várható néhol viharossá fokozódó délnyugati széllel. Csak estétől alakulhat ki eső a nyugati tájakon. 13 és 20 fok közötti igazi tavaszi idő várható.

Ez vár ránk a héten Forrás: Köpönyeg

Kedden hajnalban és reggel még több helyen eshet az eső, majd csökken a felhőzet. Délután már csak futó zápor fordul elő. A csúcsérték 10 és 15 °C között valószínű. Szerdán a napsütést csupán fátyolfelhők szűrik, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megerősödik. 16 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Csütörtökön változó felhőzetre és nagy területen viharossá fokozódó délnyugati szélre van kilátás. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már 15–22 °C várható.

A hét második felében többnyire erősen felhős lesz az ég, és fokozatosan visszaesik a hőmérséklet. Délutánonként 7 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.