Szeszélyesen indul a tavasz: a héten lesz részünk csapadékban, napsütésben és erős szélben is.

Változékony idő vár ránk a héten. Bár itt a tavasz, az örömünk nem lehet felhőtlen, hiszen csapadékkal és erős széllel is számolnunk kell a héten. A Köpönyeg azt írja, a hét első napján estig fátyolfelhők szűrte napsütés várható néhol viharossá fokozódó délnyugati széllel. Csak estétől alakulhat ki eső a nyugati tájakon. 13 és 20 fok közötti igazi tavaszi idő várható.

Ez vár ránk a hétenForrás: Köpönyeg

Kedden hajnalban és reggel még több helyen eshet az eső, majd csökken a felhőzet. Délután már csak futó zápor fordul elő. A csúcsérték 10 és 15 °C között valószínű. Szerdán a napsütést csupán fátyolfelhők szűrik, csapadék nem lesz. A délnyugati szél megerősödik. 16 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Csütörtökön változó felhőzetre és nagy területen viharossá fokozódó délnyugati szélre van kilátás. A hőmérséklet tovább emelkedik: délután már 15–22 °C várható.

A hét második felében többnyire erősen felhős lesz az ég, és fokozatosan visszaesik a hőmérséklet. Délutánonként 7 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. Néhol kisebb eső, zápor kialakulhat.