Pintér Tibor Demjén Ferenc életéről készíti legújabb zenés darabját a Nemzeti Lovas Színházban. Rendezőnek pedig a botrányosan menesztett Kerényi Miklós Gábort választotta.

Régi vágya teljesült azzal Pintér Tibornak, hogy KERO-val készítheti el legújabb darabját, A szabadság vándorait. Elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt dolgoztak már együtt az Operettszínház Elizabeth című musicaljében. Azóta nagyot fordult velük a világ, főleg az Operettszínház egykori igazgatójával, akit másfél évvel ezelőtt menesztettek színháza éléről zaklatás és bántalmazás vádjával. Tenyát nem érdekli kollégája múltja, ő csak a szakmai kvalitásait nézi. 

Pintér TiborForrás: TV2

„Zsenialitását, a Kossuth-díját nem vitatja senki. Én ezeket a művészi értékeket szeretném hasznosítani, hogy a Nemzeti Lovas Színházban dolgozók tanulhassanak tőle. Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes” – mondta el Tenya a Blikknek.