Egy férfi egy évig lejárt szavatosságú ételeken élt, és még csak rosszul sem lett tőle.

Scott Nash, aki egy organikus élelmiszereket áruló üzlet tulajdonosa, kipróbálta, mi történik akkor, ha egy éven keresztül csakis olyan ételeket eszik, amelyeknek már lejárt a szavatossága. Legyen szó fonnyadt gyümölcsről vagy megsárgult zöldségről, lejárt chipsről vagy húsról, mindent kipróbált. Mint mondja, nem lenne szabad összekeverni a két kifejezést: ha lejárt a szavatossága, nem jelenti azt, hogy romlott is. Emiatt sajnos nagyon sok olyan élelmiszer végzi a kukában, ami pedig még ehető lenne, ráadásul a világ bizonyos részein éheznek az emberek.

Te bevállalnád, hogy egy évig csak lejárt szavatosságú ételt fogyassz?Forrás: Shutterstock

A Munchies azt írja, a férfinak akkor jutott eszébe az ötlet, hogy hosszú távon ezt kellene tennie, miután egyszer egy rég lejárt joghurtból készített turmixot és nem halt bele, de még csak rosszul sem lett tőle.

Nash szerint a gyártók túlságosan elővigyázatosak a lejárati dátumot tekintve, hiszen nagyon sok termék még jóval az után is fogyasztható, és ezt most ő maga is bizonyította. Ha szerinte mindenki követné a példáját, meg lehetne állítani a pazarlást.