lejárt szavatosságú élelmiszer szavatosság pazarlás romlott élelmiszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi egy évig lejárt szavatosságú ételeken élt, és még csak rosszul sem lett tőle.

Scott Nash, aki egy organikus élelmiszereket áruló üzlet tulajdonosa, kipróbálta, mi történik akkor, ha egy éven keresztül csakis olyan ételeket eszik, amelyeknek már lejárt a szavatossága. Legyen szó fonnyadt gyümölcsről vagy megsárgult zöldségről, lejárt chipsről vagy húsról, mindent kipróbált. Mint mondja, nem lenne szabad összekeverni a két kifejezést: ha lejárt a szavatossága, nem jelenti azt, hogy romlott is. Emiatt sajnos nagyon sok olyan élelmiszer végzi a kukában, ami pedig még ehető lenne, ráadásul a világ bizonyos részein éheznek az emberek.

Te bevállalnád, hogy egy évig csak lejárt szavatosságú ételt fogyassz? Forrás: Shutterstock

A Munchies azt írja, a férfinak akkor jutott eszébe az ötlet, hogy hosszú távon ezt kellene tennie, miután egyszer egy rég lejárt joghurtból készített turmixot és nem halt bele, de még csak rosszul sem lett tőle.

Nash szerint a gyártók túlságosan elővigyázatosak a lejárati dátumot tekintve, hiszen nagyon sok termék még jóval az után is fogyasztható, és ezt most ő maga is bizonyította. Ha szerinte mindenki követné a példáját, meg lehetne állítani a pazarlást.

Visszatér a hideg, barátságtalan időhttp://www.life.hu/news/20190310-visszater-a-hideg-idojaras.htmlNem árt, ha még kéznél van a télikabát, a sál és a sapka. News--Rengeteg jelentkeztek a milliomos thai földbirtokos, Arnon Rodthong szűz lányáérthttp://www.life.hu/news/20190307-rengeteg-jelentkeztek-a-milliomos-thai-foldbirtokos-arnon-rodthong-szuz-lanyaert.htmlArnon Rodthong thai földbirtokos rengeteg pénzt ajánlott annak a férfinak, aki hajlandó elvenni szűz lányát: nagyon sokan jelentkeztek, nehéz lesz választani. News--Az esküvőn pofozta fel a férj a feleségét – Videóhttp://www.life.hu/news/20190308-az-eskuvon-pofozta-fel-a-ferj-a-feleseget.htmlDurva videó került fel az internetre: a férj az esküvőn pofozta fel a feleségét. NewsOrigoNébih: az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmathttp://www.life.hu/news/20190306-nebih-az-egesz-orszagra-kiterjesztettek-a-tuzgyujtasi-tilalmat.htmlAz ország teljes területére kiterjesztették szerdától a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az emberek figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, az erdőtüzek 99 százalékát ugyanis emberi mulasztás okozza. NewsOrigoErre használhatod a banán héjáthttp://www.life.hu/news/20190307-erre-hasznalhatod-a-banan-hejat.htmlA banán nemcsak finom, de egészséges is, ráadásul a héját is fel lehet használni. Ne dobd a kukába! News--Ópiumfüggő papagájok fosztogatják az indiai ültetvényekethttp://www.life.hu/news/20190306-opiumfuggo-papagajok-fosztogatjak-az-indiai-ultetvenyeket.htmlSzinte már vérre menő harcot folytatnak a papagájokkal a máktermesztők. Az ópiumfüggő papagájok ugyanis naponta 30-40-szer is fosztogatják az ültetvényeket. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.