Időjárás: viharos szél és akár hózápor is jöhet

Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser -
tavasz időjárás Szél előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viharos széllel indul a hét, csaknem az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Jelenleg Vas, Zala és Baranya megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben széllökés miatt.

A Köpönyeg előrejelzése szerint a hét első napján erősen felhős lesz az ég. Eleinte délnyugaton többfelé, délutántól máshol is szórványosan lehet eső, záporeső. Estétől a hegyekben havas eső, hózápor is előfordulhat. Többfelé erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Erős hidegfronti hatás érvényesül. A csúcshőmérséklet +9 °C körül alakul.

Elvisz bennünket a szél Forrás: MTI/EPA/Erik S. Lesser

Kedden a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de zápor (a hegyekben akár hózápor) előfordulhat. Reggel 0, délután 9 °C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Mindössze 5–10 °C között valószínű a hőmérséklet csúcsértéke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.