Schobert Norbi középső gyermeke, Norbika komoly zaklatást szenvedett el hosszú ideig az iskolában: egy idősebb fiú támadta meg rendszeresen. 

Schobert Norbi középső fia is a sport szerelmese lett, ám mielőtt lefogyott volna, sok bántalmazás érte az iskolában. Szülei népszerűsége és a súlyfeleslege miatt zaklatta egy idősebb gyerek, a helyzeten a tanárok sem tudtak segíteni.

„Már iskolába jártam, amikor először szembesültem azzal, hogy az én szüleimet mindenki ismeri. Eleinte csak az tűnt fel, hogy másképp néznek rám, mint a többiekre, aztán rá kellett jönnöm, hogy ezt a helyzetet nem mindenki képes a helyén kezelni. Előfordult, hogy emiatt megtámadott egy idősebb fiú. Egy ideig igyekeztem nem foglalkozni vele, de eljött az a pont, amikor már szólnom kellett otthon. Apuék először a tanárokkal beszéltek, majd a szüleivel, de igazából semmi nem hatott. Így végül abban maradtunk, hogy álljak ki magamért és védjem meg magam, ha helyzet van” – mondta a Ripostnak Norbika, akitől édesapja vette át a szót.

„Volt egy srác, akit végül »bűnszövetségben« tettünk helyre. Norbikánál idősebb, majdnem 100 kilós gyereket kell elképzelni, aki képtelen volt megemészteni, hogy mi vagyunk Norbi szülei és gyakorlatilag folyamatosan terrorizálta őt. Megesett, hogy elvette a kabátját, és betuszkolta a WC-be. Nálam ekkor szakadt el a cérna. Megbeszéltem Norbival, hogy a következő támadásnál lepje meg, majd iszkiri az iskola elé, ahol én járó motorral várom, mint a filmekben. Én is ilyen voltam gyerekkoromban: egy ideig tűrtem, hogy szórakozzanak velem, aztán egy délután megpörgettem a fejem fölött a táskám és ütöttem vele, akit értem. Onnantól úgy gondolták, hogy kiszámíthatatlan bolond vagyok, és békén hagytak...” – árulta el Norbi. A módszer hatásos volt, és mára helyreállt a béke, habár még mindig előfordul, hogy bepróbálkoznak. Mostanra azonban kevesebb fogást találnak Norbikán, hiszen rendszeresen sportol, aminek köszönhetően lefogyott, és a kiállása is határozottabb lett.