Első rendezésén van túl Dobó Kata. A Kölcsönlakás közönségsikeréről beszélve a színésznő azt is elmondta, hogy meg tudta-e mutatni Andy Vajnának a kész filmet. 

„Tényleg nagyon nehéz. Sok mindenre kell odafigyelni, számtalan dolgot kell összehangolni, gyorsan, határozottan döntéseket hozni, hogy flottul, jó hangulatban menjen a munka. Izgalmas kihívás, de én mindennap alig vártam, hogy induljon a forgatás” – mondta a Recordernek adott interjújában Dobó Kata, amikor a rendezés nehézségeiről kérdezték. A színésznő ugyanis túl van első rendezésén, amely a Kölcsönlakás című film volt. A kritikusok között nem volt a legjobb visszhangja, ám a közönség szerette az alkotást. 

A színésznő azt is elárulta, hogy a film az ő ízlésvilágát tükrözi, hiszen ő döntött a jelmezekről, a sminkről és a díszletről is. Arról is beszélt, hogy Andy Vajnának meg tudta-e mutatni a kész filmet. 

Dobó Kata filmjének bemutatóján már nem lehetett ott Andy VajnaFotó: Szabó Gábor - Origo

„A kész filmet nem látta, csak egy majdnem kész verziót. Én is csak a bemutató előtt pár nappal láttam először a végleges hangot és a képet, azt ő már nem látta. De egy ilyen tapasztalt ember egy majdnem kész verzió alapján is tud már véleményt alkotni” – mesélte Dobó Kata. Hozzátette: Vajna elégedett volt a filmmel, azt mondta, hogy siker lesz. 

„Egyelőre még nem tudom értelmezni azt a dolgot, hogy ő nincs” – jelentette ki Dobó, amikor arról kérdezték, lát-e valamilyen sorsszerűséget abban, hogy Andy Vajna már nem láthatta a bemutatót.