Újabb innovatív, ismeretterjesztő projektet, online "valóságshow-t" indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

A Nébih MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szerda délután elindult az élő online valóságshow-juk. A "Túlélő tojások" címmel indított program főszereplői csirkék, az elején még tojások.

Az élő közvetítés szerda délután 4 órakor indult el a "beköltözéssel", a Nébih szakemberei nyolc ellenőrzött, megfelelően előkészített, több különböző fajtájú tyúk tojásait helyezték el egy automata keltetőbe.

A keltetés csütörtök hajnali 3-kor kezdődött, amelynek folyamatát az érdeklődők napi 24 órában, élőben követhetik a Nébih YouTube-csatornáján, illetve a hivatal népszerű kampányai közül a Szabad a gazdi és az Ételt csak okosan! weboldalán.

A programmal a Nébih állatorvos és állattenyésztő szakemberei hasznos információkat osztanak meg a tojások fejlődéséről, valamint a felelős állattartás fontosságáról. A tojások egy része nem kel majd ki, de a kikelt kiscsibéket a hivatal egy gondos gazdánál helyezi el.

A közlemény szerint a Nébih a projektet kifejezetten húsvétra időzítette. Felhívják a figyelmet arra, hogy senki ne ajándékozzon élő állatot az ünnepek közeledtével.