Árpa Attila baráti pókerpartiját rendőrök szakították félbe: házkutatást tartottak a színésznél, drogot kerestek. 

Árpa Attila másfél hete, egy este baráti pókerpartit tartott az otthonában, amikor váratlanul rendőrök jelentek meg nála drogkereső kutyákkal. Természetesen nem találtak semmit, a színész pedig nem érti, hogy került a figyelem középpontjába. Ő maga számolt be a részletekről.

Drogot kerestek Árpa AttilánálFotó: Polyák Attila - Origo

„Hatan ültünk a teraszomon, épp kezdtünk volna játszani, amikor zseblámpával és egy aranyos drogkereső kutyával megjelentek nálam a rendőrök. Először azt hittem, egy barátom öltözött be, hogy megvicceljen, ám amikor megmutatták a házkutatási parancsot, egyértelmű lett, miről van szó. A rendőrök nagyon kulturáltak és rendesek voltak. Sokáig ott voltak, mindent átnéztek, a hűtőmet, a kukámat, de még az autómat is, sőt, azt is megkérdezték, van-e más ingatlanom. Természetesen nem találtak nálam semmit, mondjuk egy doboz fájdalomcsillapítót lefoglaltak. Nem őrizgetek otthon drogot, nem vagyok díler, nem adok el senkinek. Bár azt nem tagadom, hogy a múltban kipróbáltam a kábítószert, de az nagyon régen volt, és teljes mértékben az én magánügyem” – mondta Árpa Attila.

Hozzátette, az is lehet, hogy a Holtomiglan című film miatt jelentek meg nála a zsaruk. „Jelenleg a Holtomiglan című filmem forgatókönyvén dolgozunk, amely a '90-es évek magyar alvilágáról szól. Mivel a filmben szerepet kap a drog is, ezért elkezdtünk kísérletezni, mivel lehet helyettesíteni. Olvastam például, hogy A Wall Street farkasa című filmben a kokain helyett zúzott B12-vitamint adtak a színészeknek. Mi is ezzel kísérleteztünk egy kellékpróbán, valamint koffeintablettával és poralapú fájdalomcsillapítóval. Erről nyilván sokszor beszéltünk egymás közt, telefonon is, sőt, fegyvertípusokról és kivégzési módszerekről is, így nem lennék meglepve, ha ezt hallhatta volna valaki” – árulta el a a Blikknek a rendező, aki nem kíván panasszal élni. „Az ügyfelem lakásában nem találtak semmiféle bűncselekményre utaló jelet. Tudjuk, hogy a nyomozók csak a munkájukat végezték, ezért nem is tervezünk panasszal élni a házkutatás ügyében” – mondta dr. Hegedűs László ügyvéd.