Ambrus Attilától ittas vezetés miatt vették el a jogosítványát, ami azon kívül, hogy nagyon megnehezítette az életét, meg is rövidítette a celebet: már 1 milliót bukott rajta. 

Ambrus Attilától ittas vezetés miatt vették el a jogosítványát tavaly júniusban. Egy fesztiválon vett részt a Viszkis Szegeden, és nem akarta az autóját a Tisza partján hagyni. Pár száz métert vezetett csupán, de így is elkapták. Bevonták a jogosítványát és pénzbüntetést is kapott, de most áprilisban visszakaphatja az iratot, ám ehhez részt kell vennie egy utánképzésen, és vizsgáznia is kell.

Ambrus Attila már 1 milliót bukott elvett jogsija miattFotó: Tuba Zoltán - Origo

„Két héttel ezelőtt kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy vizsgáznom kell, a bíró a végzésben ilyet nem írt. Kiderült, hogy akinek akár csak egyetlen napra is elveszik a jogsiját, annak utánképzésen kell részt venni, de én erről persze nem tudtam semmit, csak most, amikor értesítettek” – árulta el a Viszkis a Borsnak.
A képzésnek egy KRESZ-teszt és pszichológiai beszélgetés is a része, majd a vezetés. Ezek alapján sorolják be az illetőt, ami meghatározza, hogy mennyibe kerül majd a záróvizsga. Ambrus Attila napjai ezért most tanulással telnek.

„Órákat csak a közlekedési felügyelettől lehet venni, most is tanulok, van, hogy tíz órát egy nap. Tegnap 20 ezret kellett fizetnem, előtte 70 ezret, és még fizethetek 80, de akár 180 ezer forintot is pluszban a besorolást követően. Körülbelül egymillióban van eddig a jogsim elvétele, 200 ezer volt a bírság, illetve folyamatosan sofőröket kellett bérelnem, de ha 9-én nem sikerül a vizsgám, akkor kezdődhet az egész tortúra elölről. Van olyan srác, aki 2015 óta küzd, hogy visszakapja a jogosítványát, és nekem például már a számítógép is probléma, hiszen életemben nem használtam még. Megvan ennek a történetnek a tanulsága számomra is, és elismerem, hogy hibáztam, amikor piásan ültem autóba, egyúttal óva intek mindenkit, hogy hasonló dolgot csináljon, mert nagyon nagy szívás visszakapni a jogsit” – figyelmeztetett Ambrus Attila.