Három éve rejtélyes körülmények között tűnt el a pszichiátriáról Imre, és azóta rendületlenül keresik. Testvére és édesanyja soha nem fog belenyugodni abba, hogy a férfi eltűnt.

Mile Imre 2016. április 9-én tűnt el a karcagi Kátai Gábor Kórházból. Koponyatöréssel és belső vérzéssel szállították be, biciklivel szenvedett balesetet. Mivel a férfi korábban már került kórházba alkoholproblémák miatt, a baleset után súlyos alkoholistaként kezelték, és a pszichiátriai osztályra szállították.

A pszichiátriáról tűnt el Imre - Képünk illusztrációForrás: AFP

A család készült a hazatérésére, de erre nem került sor. A férfinak ugyanis nyoma veszett. „Reméltük, hogy a kamerafelvétel majd megmutatja, hogyan sétált ki bepelenkázva egy szál trikóban az osztályról, de állítólag az aznapi felvételek nincsenek meg, zárójelentést pedig azóta sem kaptunk"  – mondta a Blikknek Imre testvére, Sándor. 
Három éve már, hogy eltűnt, hogy utoljára láttuk. Közeleg az eltűnése évfordulója, ilyenkor a legnehezebb. Mi pedig azt sem tudjuk, él-e még egyáltalán. Mindenhol falakba ütköztem.  A kórházat hiába hívjuk fel telefonon a kérdéseinkkel, a dolgozók bontják a vonalat. Mások meg csak legyintenek, hogy régen volt már, hogy eltűnt Imre" – tette hozzá a férfi, aki elmondta, édesanyja sem nyugszik bele soha gyermeke elvesztésébe. „Édesanyám az asztalra rakta ki a testvérem fényképeit, azokat nézegeti, s azokat nézve többször keserves zokogásban tör ki" – mondta a fivér. A Püspökladányi Rendőrkapitányság azóta is keresi az eltűnt Imrét. "Kollégáim a rendelkezésre álló minden eszközt felhasználva keresik az eltűnt személyt, és folyamatosan figyelik az ismeretlen holttesteket, a kórházak nyilvántartásait, valamint ellenőrzik a férfi korábbi, ismert tartózkodási helyeit" – közölte Plásztán-Kopcsa Kamilla, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve: a rendőrség kéri, hogy aki Mile Imre tartózkodási helyéről információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségnél.