Egy házasság lezárása mindig fájdalmas, nemcsak érzelmileg, de anyagilag is. Minél nagyobb a vagyon, annál nagyobb a tét – ezt a világsztárok és milliárdos üzletemberek tudják a legjobban. Íme, azok a válások, amelyek dúsgazdaggá tették a volt feleséget, és nagyon fájtak az exférjeknek.

A sztárok és gazdag üzletemberek válásai egyébként is nagyon fájdalmasak, hiszen a világ szeme előtt zajlik a házasság lezárása. Érzelmileg mindkét fél számára nehéz időszak ez, de anyagilag is nagy veszteséget jelenthet. Az alábbi híres emberek gazdaggá tették a válással a volt feleségüket – írja a Portfolio.

Mel Gibson és Robyn Moore

A színész és egykori felesége, Robyn Moore válását az egyik legdrágábbként tartják számon Hollywoodban. A színésznő végül 425 millió dollárhoz jutott.

Mel Gibson és Robyn MooreForrás: Northfoto


Jeff Bezos és MacKenzie Bezos

Az Amazon alapítója a 3. leggazdagabb nővé tette volt feleségét. Ugyan a válás még nem zárult le, a megegyezés már megköttetett: a nő 4 százalékos Amazon-részesedést kap, ami körülbelül 35 milliárd dollárnak felel meg.


Craig McCaw és Wendy McCaw

A mobilpiacon úttörőnek számító Craig McCaw és az újságkiadó Wendy McCaw válása rég lezárult, 1997-ben mondták ki, és Wendy 460 millió dollárral lett gazdagabb, amit Nextel-részvényekben kapott meg.

Dmitry Rybolovlev és Elena Rybolovlev  

Az orosz üzletember felesége sorozatos hűtlenségre hivatkozva nyújtotta be a válópert és 4,5 milliárd dollárt követelt. Végül csak 604 millió dollárt kapott a 2014-ben kimondott válásukkor.

Adnan Khashoggi és Soraya Khashoggi

A szaúdi fegyverkereskedő, Adnan Khashoggi és Soraya Khashoggi közel 20 év után váltak el 1980-ban. A nő 874 millió dollárt kapott.