Szinte minden nap várható zápor és zivatar a héten, sőt akár viharos szél is lehet, a hőmérséklet pedig fokozatosan visszaesik.

Hétfő
Reggel a DNy-i határszélen esők alakulnak ki. Napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól szórványosan, a Dunántúlon többfelé várható zápor, zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke 18 és 23 fok között alakul.


Kedd
Marad a gomolyfelhős időjárás, a Dunántúlon többfelé, máshol elszórtan záporral, zivatarral. Az ÉK-i szél élénk, zivatar környezetében erős lesz. 20 °C körüli értékeket mérhetünk.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ralf Hirschberger


Szerda
Változóan felhős időre van kilátás, délutántól egyre vastagabb felhőzettel. Estétől már eső, zápor is előfordul. Erős lesz az ÉK-i szél. 15 és 20 °C közé gyengül a felmelegedés.


Csütörtöktől szombatig
Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Csütörtökön és pénteken többfelé, szombaton már egyre kevesebb helyen valószínű eső, záporeső. A csapadékos idő hatására tovább csökkenhet a hőmérséklet.


Vasárnap
Átmenetileg csökken a felhőzet, kevesebb helyen lehet zápor, és a nap is kisüt. Délután 14–16 °C körül alakul a hőmérséklet – írja a koponyeg.hu