Ábel Anita gyermekkora óta a színpadon és a kamerák előtt él, a közönség szórakoztatása a hivatása. Ezt pedig hatalmas kötelességtudattal végzi akkor is, amikor ő maga romokban hever. 

Ábel Anita hosszú ideje szerepel képernyőn és színpadon, munkáját gyerekkorától fogva fegyelmezetten, kitartóan végzi akkor is, ha a magánélete romokban hever. Pályája alatt kétszer fordult vele elő, hogy belül zokogott, miközben a közönséget szórakoztatnia kellett. Először 1992-ben, amikor egy estén meghalt az édesapja, Ábel Péter filmtörténész. Az akkor 17 éves Anitának azonban nem volt választása, másnap felkelt, és dolgozni ment.

Ábel Anita akkor is dolgozott, amikor a magánélete romokban hevertFotó: Polyák Attila - Origo

"A nézők szórakozni akarnak, őket nem kell terhelni a színpadon álló ember bújával, bánatával. És ehhez minden körülmények között tartani kell magunkat. Az édesapám elvesztése rettenetesen megviselt. Másnap reggel azonban nem volt más választásom,  nem tehettem tönkre közel száz ember munkáját azzal, hogy szomorkodom és sírok. Ezért felszívtam magam, és amikor kigyulladt a felvételt jelző piros fény, játszottam, amit játszanom kellett" – árulta el a Borsnak Anita. Akkor azt hitte, ennél rosszabb nem jöhet az életében, de a válása során hasonlót tapasztalt

Válása nagyon megviselteFotó: Polyák Attila - Origo

"Tizenhat év házasság után úgy döntöttünk, hogy különválunk. Nehéz döntés volt, de úgy éreztem, hogy ha külön folytatjuk, akkor kiegyensúlyozottabban és harmonikusabban tudunk együttműködni. Természetesen már akkor is az volt a legfontosabb, hogy a kislányunk boldogsága és biztonsága ne sérüljön. Azon a napon, amikor én a NőComment első adását forgattam a Spektrum Home csatornán, a kislányom édesapja elköltözött a közös otthonunkból. A stúdióban ott ült Dobó Kata, Kovács Patrícia, Hajós András, Falusi Mariann, Balázsovits Edit, és persze a közönség. Az öltözőben, amikor senki sem látott, bevallom, nagyon sírtam, úgy éreztem, nem leszek képes elvégezni a feladatomat, annak ellenére is, hogy én hoztam meg ezt a döntést. A menedzserem, Kende Hofherr Krisztina másfél órán keresztül hol vigasztalt, hol lelkesített, végül valahogy úgy felturbózott, hogy magam sem hittem el, milyen erős vagyok. Emlékszem, egy zöld ruhában, tökéletes sminkben léptem a stúdióba, és most már tudom, hogy akkor senki sem vette észre rajtam, hogy mennyire össze vagyok törve legbelül. Visszagondolva, azt hiszem, hogy ez így volt jó. Arra születtem, hogy másokat szórakoztassak, a szomorú pillanataimat pedig megtartom magamnak, és persze a barátaimnak" – mondta Anita.