Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot

stáb forgatás Ázsia Expressz támadás menyasszony Srí Lanka vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 4-én leállt az Ázsia Expressz forgatása Srí Lankán, ugyanis hatósági vizsgálat folyik a műsorformátum tulajdonosa ellen. A vizsgálatot kiváltó incidens a műsor egyik feladatához kapcsolódik: Bereczki Krisztián és Bohos Kornél helyi, tradicionális esküvői ruhába öltözött, amikor a helyiek meglátták ezt, és felháborodva közeledtek a játékosok felé.

A helyiek tiszteletlenségnek érezték, hogy egy férfi tradicionális menyasszonyi ruhát visel, úgy gondolták, a magyar játékosok megsértették a kultúrájukat. Több helyi lakos összeverődött, és követelték, hogy a stábtagok töröljék a felvételeket. Úgy tűnt, az ellentéteket a helyszínen sikerült rendezni, ám ezek után is félreérthető anyagok jelentek meg a helyi médiában az esetről. Mivel a vizsgálatok jelenleg is folynak, a jogtulajdonos és a hazai stáb úgy döntött, a forgatásokat a tervezettnél korábban Indiában folytatja.

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu


„Sajnos volt a helyiekkel egy kisebb összezörrenés, mert az volt a feladatunk, hogy a tradicionális helyi ruhát, az esküvőit magunkra kellett öltenünk. Kornél nőnek öltözött, ez a helyiek egy kisebb csoportjánál felháborodást váltott ki. Egy tucat ember gyűlt össze, ingerülten reagáltak az esetre, így a stáb segítségével azonnal elhagytuk a helyszínt” –
mesélte Bereczki Krisztián testépítő, az Ázsia Expressz játékosa.

Bohos Kornél, Krisztián párja így nyilatkozott az esetről:
„Úgy érzem, hogy minden kalandból nekünk jut ki. Nekünk a kalandon belül is vannak kalandjaink. Helyi tradicionális ruhába kellett beöltözni, menyasszonynak és vőlegénynek. Ezt kicsit nehezményezték a helyiek, mert én mint kopasz, fehér európai ember beöltöztem menyasszonynak. Kiszálltunk a buszból, kellett csinálnunk esküvői fotót, és azt hittük, hogy nagyon tetszik a helyieknek, akik ott voltak. Több tucat ember gyűlt körénk, majd elkezdtek hangoskodni, és mutogattak rám. Nem értettem, mert szingalézül beszéltek, de azt a reakcióból levágja az ember, hogy arról volt szó, milyen jogon vettem én fel férfi létemre a tradicionális esküvői ruhát. Ebből kialakult egy kis vita és dulakodás a helyiek között. De szerencsére megoldották a szervezők, kimenekítettek minket. A ruhát gyorsan levettük, és elhagytuk a helyszínt.”

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu


A Life.hu tudósítója is a helyszínen volt, aki így emlékszik vissza az incidensre:
„Miután végeztünk az aznapi munkákkal, a délutáni órákban azt vettük észre, hogy egyre többen gyülekeznek a szálloda előtt. Elsőre még ez nem is volt furcsa, mivel a hangoskodás Kandy városának velejárója, a hotel pedig egy csomópontban helyezkedik el. Egyszer csak a szálloda alkalmazottai bezárták az ajtókat és egyre több rendőr állt a hotel bejáratához. Akkor lett világos, hogy az utcai tömeg tüntet. A feldühödött emberek a felvételek törlését követelték. Néhányukat rendőri kísérettel a hotel aulájába engedték, hogy ismét végignézzék, lekamerázzák a rögzített képsorokat, majd meggyőződjenek arról, hogy a pikáns tartalom nem kerül majd a széria adásába. Mivel másnap már viszontláttuk magunkat a híradóban, a kamera monitorjáról rögzített, bírált tartalommal, nevetségessé vált a helyiek kérése, hiszen amit éppen tiltani akartak, azt ők maguk mutogatták. Megerősített biztonsági védelemben töltöttük a másnapot, majd elhagytuk a várost.
Srí Lanka népe mélyen vallásos és békés, ám a néhány éve még tomboló polgárháború és az elnökük által visszaállított halálbüntetés lendülete pillanatok alatt változtatja a mosolyt haraggá. Ottlétünk alatt futottunk bele utcai zavargásba is, ahol vérben forgó szemekkel, boltokat szétverve követelték a helyiek az egyik leágazó földút szélesítését. A büntetési tételek egyik példája, hogy a homoszexualitást 2 év börtönnel és pénzbírsággal torolják meg, amennyiben tetten érnek azonos neműeket. Ezért is volt furcsa számomra, hogy bár belga licenctulajdonosa van az Ázsia Expressznek, nem vették figyelembe a helyi kultúrát, hogy amit Belgiumban szabad, az Srí Lankán vallásba gázolás.”

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu

„Nemzetközi formátum lévén a műsorban megjelenő feladatokat minden ország bevett forgatókönyv alapján hajtja végre. Az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója. A szereplőket tájékoztattuk a kialakult helyzetről, akik néhány nap kényszerpihenő után már Indiában folytatják életük nagy kalandját. Az esemény hatására pedig a további küldetéseket is felülvizsgáltuk” – tájékoztatott a TV2 sajtóosztálya.

Az esetről készült videó hamarosan megtekinthető lesz a Life.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.