Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot

stáb forgatás Ázsia Expressz támadás menyasszony Srí Lanka vőlegény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 4-én leállt az Ázsia Expressz forgatása Srí Lankán, ugyanis hatósági vizsgálat folyik a műsorformátum tulajdonosa ellen. A vizsgálatot kiváltó incidens a műsor egyik feladatához kapcsolódik: Bereczki Krisztián és Bohos Kornél helyi, tradicionális esküvői ruhába öltözött, amikor a helyiek meglátták ezt, és felháborodva közeledtek a játékosok felé.

A helyiek tiszteletlenségnek érezték, hogy egy férfi tradicionális menyasszonyi ruhát visel, úgy gondolták, a magyar játékosok megsértették a kultúrájukat. Több helyi lakos összeverődött, és követelték, hogy a stábtagok töröljék a felvételeket. Úgy tűnt, az ellentéteket a helyszínen sikerült rendezni, ám ezek után is félreérthető anyagok jelentek meg a helyi médiában az esetről. Mivel a vizsgálatok jelenleg is folynak, a jogtulajdonos és a hazai stáb úgy döntött, a forgatásokat a tervezettnél korábban Indiában folytatja.

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu


„Sajnos volt a helyiekkel egy kisebb összezörrenés, mert az volt a feladatunk, hogy a tradicionális helyi ruhát, az esküvőit magunkra kellett öltenünk. Kornél nőnek öltözött, ez a helyiek egy kisebb csoportjánál felháborodást váltott ki. Egy tucat ember gyűlt össze, ingerülten reagáltak az esetre, így a stáb segítségével azonnal elhagytuk a helyszínt” –
mesélte Bereczki Krisztián testépítő, az Ázsia Expressz játékosa.

Bohos Kornél, Krisztián párja így nyilatkozott az esetről:
„Úgy érzem, hogy minden kalandból nekünk jut ki. Nekünk a kalandon belül is vannak kalandjaink. Helyi tradicionális ruhába kellett beöltözni, menyasszonynak és vőlegénynek. Ezt kicsit nehezményezték a helyiek, mert én mint kopasz, fehér európai ember beöltöztem menyasszonynak. Kiszálltunk a buszból, kellett csinálnunk esküvői fotót, és azt hittük, hogy nagyon tetszik a helyieknek, akik ott voltak. Több tucat ember gyűlt körénk, majd elkezdtek hangoskodni, és mutogattak rám. Nem értettem, mert szingalézül beszéltek, de azt a reakcióból levágja az ember, hogy arról volt szó, milyen jogon vettem én fel férfi létemre a tradicionális esküvői ruhát. Ebből kialakult egy kis vita és dulakodás a helyiek között. De szerencsére megoldották a szervezők, kimenekítettek minket. A ruhát gyorsan levettük, és elhagytuk a helyszínt.”

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu


A Life.hu tudósítója is a helyszínen volt, aki így emlékszik vissza az incidensre:
„Miután végeztünk az aznapi munkákkal, a délutáni órákban azt vettük észre, hogy egyre többen gyülekeznek a szálloda előtt. Elsőre még ez nem is volt furcsa, mivel a hangoskodás Kandy városának velejárója, a hotel pedig egy csomópontban helyezkedik el. Egyszer csak a szálloda alkalmazottai bezárták az ajtókat és egyre több rendőr állt a hotel bejáratához. Akkor lett világos, hogy az utcai tömeg tüntet. A feldühödött emberek a felvételek törlését követelték. Néhányukat rendőri kísérettel a hotel aulájába engedték, hogy ismét végignézzék, lekamerázzák a rögzített képsorokat, majd meggyőződjenek arról, hogy a pikáns tartalom nem kerül majd a széria adásába. Mivel másnap már viszontláttuk magunkat a híradóban, a kamera monitorjáról rögzített, bírált tartalommal, nevetségessé vált a helyiek kérése, hiszen amit éppen tiltani akartak, azt ők maguk mutogatták. Megerősített biztonsági védelemben töltöttük a másnapot, majd elhagytuk a várost.
Srí Lanka népe mélyen vallásos és békés, ám a néhány éve még tomboló polgárháború és az elnökük által visszaállított halálbüntetés lendülete pillanatok alatt változtatja a mosolyt haraggá. Ottlétünk alatt futottunk bele utcai zavargásba is, ahol vérben forgó szemekkel, boltokat szétverve követelték a helyiek az egyik leágazó földút szélesítését. A büntetési tételek egyik példája, hogy a homoszexualitást 2 év börtönnel és pénzbírsággal torolják meg, amennyiben tetten érnek azonos neműeket. Ezért is volt furcsa számomra, hogy bár belga licenctulajdonosa van az Ázsia Expressznek, nem vették figyelembe a helyi kultúrát, hogy amit Belgiumban szabad, az Srí Lankán vallásba gázolás.”

Leállt az Ázsia Expressz forgatása: megtámadták a magyar stábot Forrás: Life.hu

„Nemzetközi formátum lévén a műsorban megjelenő feladatokat minden ország bevett forgatókönyv alapján hajtja végre. Az említett küldetést más nemzetek korábban többször gond nélkül teljesítették, ezért is érte váratlanul a magyar stábot a helyiek reakciója. A szereplőket tájékoztattuk a kialakult helyzetről, akik néhány nap kényszerpihenő után már Indiában folytatják életük nagy kalandját. Az esemény hatására pedig a további küldetéseket is felülvizsgáltuk” – tájékoztatott a TV2 sajtóosztálya.

Az esetről készült videó hamarosan megtekinthető lesz a Life.hu-n.

Majka nagyon kiakadt: tovább dagad a botrányhttp://www.life.hu/sztarok/20190410-majka-nagyon-kiakadt-tovabb-dagad-a-botrany.htmlPár napja robbant ki a vita Majka és a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) között a Fonogram-díjak miatt. A helyzet pedig nem javul, hanem romlik. TV + SztárokOrigoFelmelegített kapcsolatok: sztárszerelmek, amelyek legalább egyszer véget értekhttp://www.life.hu/sztarok/20190410-felmelegitett-kapcsolatok-sztarszerelmek-amik-legalabb-egyszer-veget-ertek.htmlA legtöbb ember az élete során megtapasztalta már, milyen szakítani, majd ismét összejönni valakivel. A sztárok sem kerülték el ezt az élethelyzetet, de nem mindig lett boldog az újra felmelegített kapcsolatok vége. Vannak, akik csak egyszer, vannak, akik többször is megpróbálták külön, majd újra együtt. Íme, azok a hírességek, akik átélték már a se veled, se nélküled viszonyt. TV + SztárokOrigoDurván kiakadt a Fonogram zsűrijére Kapócs Zsókahttp://www.life.hu/sztarok/20190410-durvan-kiakadt-a-fonogram-zsurijere-kapocs-zsoka.htmlMajka után Kapócs Zsóka is kiakadt: nem érti, hogyan nyerhette meg a Fonogram-díjat a Krúbi. TV + SztárokOrigoGyermekkori csínytevéséről vallott Palotás Petra: a mai napig szégyellihttp://www.life.hu/sztarok/20190410-gyermekkori-csinyteveserol-vallott-palotas-petra-a-mai-napig-szegyelli.htmlEgy kínos történetet osztott meg a kamerák előtt Palotás Petra. TV + SztárokOrigoNémeth Kristófot és édesanyját is zaklatják a telefonos csalókhttp://www.life.hu/sztarok/20190410-nemeth-kristofot-es-edesanyjat-is-zaklatjak-a-telefonos-csalok.htmlUnokázós csalók zaklatták telefonon Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatójának édesanyját. Ő is belefutott már hasonló átverésbe, szeretne mindenki figyelmeztetni. TV + SztárokOrigo27 éves korában elhunyt a díjnyertes tévés, Alexa Valientehttp://www.life.hu/sztarok/20190410-27-eves-koraban-elhunyt-a-dijnyertes-teves-alexa-valiente.html27 éves korában elhunyt az ABC producere, Alexa Valiente. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.