Szörnyű tragédia érte a Megasztárban feltűnt Almás Gergőt: elvesztette az édesanyját.

Márciusban derült ki, hogy a Megasztár 6-ban feltűnt Almás Gergő édesanyja leukémiás. Ezt követően egy budapesti kórházban kapott kemoterápiás kezeléseket, amely során legyengült az immunrendszere, kétoldali tüdőgyulladást kapott és elhunyt. A fiatal énekes szerint a kórház hibázott.

Azt sem értem, miért nem kapott steril szobát. Hiába kértem, nem vitték intenzív osztályra. Az utolsó előtti nap alig kapott levegőt, szinte kiszáradt. Ordítottam az orvossal, mire közölte, ugye tudjuk, hogy az édesanyánk hamarosan meghal? Két orvos jött morfinpumpával, rákötötték. Szóltak, pár órája van hátra, köszönjünk el. Szeretném, ha a kórház elismerné, hogy hibázott, illetve hogy ha helyesen járnak el, anyu még élhetne” – nyilatkozta a Blikknek.

Az énekes édesanyja 65 éves korában hunyt elForrás: Shutterstock

A kórház közleményben reagált a vádakra. Kijelentették, szerintük senki nem hibázott.

Az elhalálozott beteg hozzátartozójának panasza alapján a klinika igazgatója belső vizsgálatot rendelt el, melyből kiderült, hogy a klinika orvosai, egészségügyi szakdolgozói a szakmai protokollnak megfelelően jártak el, a beteg minden lehetséges terápiát megkapott. A beteg és a hozzátartozók több alkalommal, tanúk jelenlétében kaptak részletes tájékoztatást a kezeléssel és annak kockázataival kapcsolatban. Kórházunk határozottan visszautasítja a hozzátartozó azon vádját, miszerint az orvosok a halálba segítenék a betegeket.”