Geszti Péter először a tavalyi paloznaki Jazzpikniken vetette fel a Jazz+Az koncertjének lehetőségét, a rajongók pedig megőrültek. Kívánságuk valóra válik, ugyanis 2020-ban újra összeállnak.

Benne volt a levegőben már évek óta" – mondta Kozma Orsi, amikor arról kérdezték a Mokkában a Jazz+Az tagjait, miért döntöttek úgy, ismét koncerteznek. Régóta fontolgatták az egykori tagok tehát, hogy ismét össze kellene állniuk egy vagy néhány előadás erejére, és a rajongók legnagyobb örömére ez 2020-ban megtörténik.  Az együttes nagy lökést kapott a tavalyi paloznaki Jazzpikniken, ahol a rajongók kitörő örömmel fogadták a visszatérést, és annak a lehetőségét is, hogy nagyobb koncertre készül az együttes.

Megőrültek a rajongók, amikor Geszti Péter felvetette a Jazz+Az koncertjének lehetőségétForrás: TV2

„Meg is kérdeztem ott spontán az embereket, hogy mit szólnának, ha lenne egy Jazz+Az koncert, és 7 ezren üvöltötték, hogy jeee" – mondta Geszti Péter. Azóta pedig már zajlanak a fellépések előkészületei, azt is elárulták, mire számíthatnak a rajongók a 2020-as koncerten. „Ez nem egy régi koncert lesz, ez mai koncert lesz. (...) Nem egy retro buli. Alig van egy vagy két dal, amire azt mondtam, hogy én már nem szeretném eljátszani. Pont az a jó benne, ha ez megszólal eredeti hangzásban, csak a mai technológiai körülmények között, akkor ez nagyot tud ütni" – árulta el Geszti.