Rengeteg színész csak idősebb korában jut el addig, hogy az egész világ megismerje az arcát és a nevét, hiába áldozta egész életét a művészetnek. Az alábbi sztárok mindegyike 40 éves kora után kapta meg azt a szerepet, amely a várva várt elismerést elhozta számára, a korábbi munkásságát pedig elhomályosította. Az ő arcukat idősebb korukban ismertük meg, ezért most megmutatjuk, hogyan néztek ki fiatalon.

Maggie Smith

Maggie SmithForrás: Getty Images, AFP

Habár Maggie Smith 1958 óta szerepel filmekben, világhírnevet 2001-ben szerzett. Akkor mutatták be a Harry Potter-filmek első részét, amelyben Minerva McGalagony professzort alakította. A színésznő ekkor 67 éves volt, és már 49 éve dolgozott művészként. Pályafutása Oxfordban kezdődött, majd egy londoni revüben folytatódott, de a Broadwayn is játszott, és láthattuk az Elvált nők klubjában, valamint az Apáca show-ban is.


David Suchet

David SuchetForrás: timetoast.com, AFP, Getty Images

Az angol színész már 18 évesen a színpadon állt, később több filmben és sorozatban is szerepelt, de a világ már örökké csak Hercule Poirot-ként fog rá emlékezni. A most 72 éves színész 43 évesen alakította először Agatha Christie karakterét, ettől kezdve kisebb-nagyobb megszakításokkal egészen 2013-ig lehetett őt ebben a szerepben látni. Ez tette nemzetközileg ismert színésszé, hiszen összesen 70 epizódban játszotta el a belga származású magándetektívet.


Kathy Bates

Kathy BatesForrás: notiforo.com, AFP

A színésznőnek is meg kellett dolgoznia az ismertségért, hiába játszott már 1971-től filmekben, az igazán nagy elismerés 1990-ig váratott magára. Kathy Bates számára a Tortúra című film hozta el a várva várt sikert, például a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat és a világhírnevet. A színésznő ekkor már 42 éves volt, ezután egyre több filmben foglalkoztatták, de akkora sikere egyikkel sem lett, mint a Tortúrával.


Leslie Nielsen

Leslie NielsenForrás: MGM, AFP

A fehér hajú komédiás pályája kezdetén próbálkozott komolyabb, drámai karakterek eljátszásával is, ám ezek nem lendítették fel a karrierjét. Csak az 1950-es évben 50 különféle alakításban tűnt fel, mindhiába. Az igazán nagy ismertséget a Csupasz pisztoly-sorozat hozta meg számára. Az első részét 1988-ban mutatták be, ekkor a színész már 62 éves volt, a korábbi szerepei pedig feledésbe merültek.


Angela Lansbury

Angela LansburyForrás: Getty Images, CBS, AFP

A most 93 éves brit színésznő munkássága elismeréséül II. Erzsébet királynő 1994-ben A Brit Birodalom Rendje parancsnoki fokozatát adományozta neki, 1944-ben Oscar-díjra is jelölték a Gázláng című filmben nyújtott alakításáért, vagyis ő némileg kivételt képez az összeállításban. Azért került mégis bele, mert a legtöbben manapság már csak a Gyilkos sorok Jessica Fletchereként ismerik. A színésznő 1984-ben, vagyis 59 évesen kezdett el a bűnügyi sorozatban szerepelni, és egészen 1996-ig formálta meg a karaktert.