Tegnap derült ki, hogy a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán távozik a Barátok köztből. Úgy tűnik, nem ő az egyetlen, aki otthagyja a 2008 óta futó sorozatot.

A sorozat főszereplője, a Berényi Mikit megformáló Szőke Zoltán távozik a Barátok köztből, mert elégedetlen volt a szerepével, nem akart már gonosz embert játszani. A Blikk úgy tudja, hogy a színésznek év végéig van szerződése, de még tárgyalásban áll a produkcióval a folytatásról. Az azonban biztos, hogy Solti Ádámot kiírják a sorozatból, ő nyárig lesz képernyőn. Az lett a veszte, hogy fizetésemelést kért.

„Ádám nyolc évig dolgozott a sorozatban, sosem volt rá panasz. Néhány hónapja szeretett volna fizetésemelést kérni, mert szereplőtársaihoz képest alacsonyabb volt a gázsija, de nem kapta meg, majd közölték vele, kiírják a karakterét, megszűnik a munkája. Május 31-ig dolgozik, a protokoll szerint közös megegyezéssel távozik. Kap néhány hónap végkielégítést, de annak fényében, hogy építkezik, esküvőre és családalapításra készül, bizonyára ez nem vigasztalja...” – mondta a Blikknek a produkció egyik munkatársa.

Solti ÁdámFotó: Zsigmond László/Life.hu

A Kővári Natasát játszó Mezei Léda is távozik, ő már csak egy hétig marad. A színésznő szeretne a továbbiakban a színházi szerepeire koncentrálni. A sorozat készítői pedig elengedték, mert a karaktere nem volt népszerű.

Mezei LédaForrás: RTL Klub

A lap megkeresésére a sorozat kreatív producere, Szerencsés Gabriella így nyilatkozott:
„Abban az egyedülálló helyzetben van a sorozat, hogy a legtöbb főszereplőt mozgató széria idehaza. Ennyi karakternél óhatatlanul előfordul, hogy egyik-másik elfárad, vagy a színész másra vágyik és az is, ha új szereplők érkeznek, mint Zsurzs Kati vagy Szabó Máté. Léda új kihívásokat keres, Solti karakterét pedig pihentetni szeretnénk, nem a fizetése miatt távozik. Szőke Zoliról viszont korai még beszélni, szerződése van. A sztori még íródik, és nekünk az a fontos, hogy izgalmas epizódokat készítsünk, a nézők jól szórakozzanak.”