Az autóbalesetek számítanak a világ egyik vezető halálozási okának, rengeteg ember veszti életét nap mint nap az utakon. A tragédia a sztárokat sem kerüli el, hiába vezetnek olykor helyettük profi sofőrök. Az alábbi hírességeket mind egy szerencsétlen baleset következtében vesztettük el, halálukat a mai napig nehéz elfogadni.

Grace Kelly

Grace KellyForrás: http://www.biography.com

A gyönyörű és nem kevésbé tehetséges színésznő, aki később monacói hercegné lett, 52 évesen vesztette élet. 1982. szeptember 13-án érte autóbaleset, miután stroke-ot szenvedett vezetés közben. Lánya, Stephanie hercegnő könnyebb sérülésekkel megúszta, de a hercegné életét nem sikerült megmenteni, ugyan nem a helyszínen, hanem egy nappal később, a kórházban hunyt el.


Paul Walker

Paul WalkerForrás: AFP/Jason Merritt

Lassan 6 éve, hogy Paul Walker elhunyt, halálát azonban sem a rajongók, sem a család, sem a barátok nem tudták még feldolgozni. A színész 40 évesen vesztette életét, 2013. november 30-án. Egy általa szervezett jótékonysági esten vett rész, amely után egy barátja elvitte új autójával egy körre. A sofőr elvesztette az uralmát a kocsi felett, először egy lámpaoszlopnak, majd egy fának csapódott és kigyulladt. Mindketten a helyszínen életüket vesztették. Walker teste a felismerhetetlenségig égett.

Diana hercegné

DianaForrás: Getty Images/1983 Anwar Hussein/Anwar Hussein

A hercegné halálát még mindig nem tudják elfogadni a rajongók, pedig már lassan 22 éve annak, hogy elvesztettük Dianát 36 évesen. A hercegnét Párizsban érte autóbaleset, a vele utazó szeretője, Dodi al-Fayed is életét vesztette. A hivatalos jelentésekben a vezető alkoholos befolyásoltságát nevezték meg a baleset kiváltójaként, az autót üldöző paparazzók közül senkit sem vontak felelősségre.

James Dean

James DeanForrás: magnumphotos.com

James Dean színész fájdalmasan fiatalon távozott az élők sorából, mindössze 24 éves volt, amikor 1955-ben elhunyt. A színész egy Porschét vezetett, éppen egy versenyre tartott. Nagyon igyekezett, azonban bevágott elé egy fiatal egyetemista, az ütközés pedig elkerülhetetlen volt. A sztár életét vesztette.

Ryan Dunn

Ryan DunnForrás: Getty Images

A színész és kaszkadőr, akit a Jackassből ismerhettek meg az emberek, 2011-ben vesztette életét mindössze 34 évesen. Ryan Dunn Pennsylvaniában szenvedett halálos autóbalesetet egy barátjával. Azt nem tudni, melyikük vezette az autót, ami a baleset után kigyulladt és teljesen kiégett.