Időjárás: figyelmeztetést adtak ki több megyére az ítéletidő miatt

eső csapadék időjárás Szél figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország több megyéjében számíthatnak ítéletidőre az ott élők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére adott ki elsőfokú és másodfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyékben pedig fákat csavart ki az erős szél. 

Elsősorban Somogy és Zala megyében okoz gondot az erős szél – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján hétfőre virradó éjszaka. Sok munkát adnak a tűzoltóknak a fakidőlések – írja az MTI.

A somogyi Marcaliban vezetékre zuhant egy vastag ág, amelyet a város hivatásos egysége darabolt fel. Kéthelyen, a Balaton utcában egy kerítésre dőlt fa eltávolításán dolgoznak.

A Zala megyei Surdra ugyancsak kidőlt fához riasztották a tűzoltókat. Muraszemenyén a főútról, míg Murakeresztúron a vasúti sínekről távolítottak el fatörzseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dunántúlon és északkeleten, Észak-Alföldön több helyen viharos (60–85 kilométer per órás) északnyugati szél várható. Kiemelten hétfőn délután, este a nyugat-dunántúli tájakon és a Bakony, Balaton térségében a 90 kilométer/órát meghaladó lökések is előfordulhatnak. Jelentősebb mérséklődés kedd késő délutántól valószínű, kedd késő este már csak az Alpokalján lehet viharos a szél.

Ítéletidőre számíthatunk több megyében Forrás: Shutterstock

Hétfő délután, este zivatar főként a Dél-Alföldön alakulhat ki, de a Dunához közeli területeken és a keleti határvidéken sem kizárt villámtevékenység. Kedden már csak a keleti határ mentén pattanhat ki egy-egy gyengébb zivatar. Jellemző kísérőjelenségként az átmeneti viharos lökések és a rövid idő alatt 20–30 millimétert meghaladó csapadék emelhető ki. Az időszak során a Dél-Dunántúlon eshet területi átlagban is 20 milliméter feletti eső.

Első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki több megyére az erős szél és a heves csapadék miatt is. A teljes listát ide kattintva nézheted meg.

Időjárás: rekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyárhttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-rekkeno-hoseg-nelkul-mulhat-el-az-idei-nyar.htmlRekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyár – legalábbis ez derül ki az időjósok előrejelzéséből. NewsOrigoMegható bejegyzéssel emlékeztek meg a szülők Madeleine McCann 16. születésnapjárólhttp://www.life.hu/news/20190513-meghato-bejegyzessel-emlekeztek-meg-a-szulok-madeleine-mccann-16-szuletesnapjarol.htmlMadeleine McCann 16. születésnapja alkalmából a szülők egy megható bejegyzéssel köszöntötték eltűnt lányukat. News--Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnekhttp://www.life.hu/news/20190513-zacher-gabor-zarhatja-le-a-kokaintuladagolasos-ugyet-ot-rendeltek-ki-szakertokent.htmlZacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin. News--Hidegfront, szél, csapadék várható a következő napokbanhttp://www.life.hu/news/20190512--hidegfront-szel-csapadek-varhato-a-kovetkezo-napokban-idojaras.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: a jövő hét elején biztosan nem lesz jó idő. NewsOrigoDokumentumfilm készül Michael Schumacherrőlhttp://www.life.hu/news/20190512-michael-schumacher-f1-vilagbajnokrol-szolo-dokumentumfilmet-mutatnak-be-decemberben.htmlDecember elején debütál a német és svájci mozikban a Michael Schumacher világbajnok Formula 1-es autóversenyzőről szóló dokumentumfilm.News--Futóverseny miatt lezárásokra kell számítani Budapestenhttp://www.life.hu/news/20190512-futoverseny-miatt-lezarasokra-kell-szamitani-budapesten-vasarnap-1-2-3-4.htmlFutóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani ma délelőtt Budapesten, szakaszosan és időszakosan lezárják például a budai és a pesti rakpartot, valamint a Margit hidat. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.