Az első elődöntőben lép színpadra Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztiválon

Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner -
színpad Eurovíziós Dalfesztivál Pápai Joci elődöntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedd este lesz az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője Tel-Avivban. A hazánkat képviselő Pápai Joci a 17-es mezőnyben, hetedikként adja elő dalát.

Az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét kedden este rendezik, ma lép fel Pápai Joci is a 17-es mezőnyben. Idén 41 ország előadói mérkőznek meg, Joci mellett ma adja elő dalát a ciprusi Tamta, a montenegrói D mol, a finn Darude feat. Sebastian Rejman, a lengyel Tulia, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, a belga Eliot, a grúz Oto Nemsadze, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a portugál Conan Osiris, a görög Katerine Duska, valamint a San Marinó-i Serhat.

Ma lép színpadra Pápai Joci Forrás: MTI/AP/Sebastian Scheiner

A csütörtöki második elődöntőben további tizennyolc ország versenyzője mutatja be produkcióját; mindkét elődöntőből tíz-tíz előadó jut a szombati fináléba. A döntőnek automatikusan tagja hat kiemelt ország: az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Izrael.

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Pápai Joci Az én apám című számmal (szerző: Pápai Joci és Molnár Ferenc Caramel) február végén megnyerte A Dal 2019 című dalválasztó versenyt és ezzel 2017 után immár másodszor képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.