A rendőrségnek egy komplett városrészt kellett lezárnia, annyian mentek ki Majka ingyenes koncertjére Veszprémben. Sokan azonban kiakadtak, mert a környező kis utcákban rekedtek, így nem láthattak semmit.

Sokan nem élvezhették Majka szombati koncertjét a veszprémi Gizella Napokon. Majkának 21:30-kor kellett volna színpadra lépnie, ám a tömeg már két órával a koncert előtt gyülekezni kezdett. Ezt látva a szervezők már nyolc órától korlátozni kezdték a belépést az Óváros térre, aztán egyszer csak lezárták a környéket, senki sem mehetett be.

„Amikor közli a rendőr, hogy még kétszáz ember bemehet, simán bejutottunk volna, erre elindul a hátsó sorból, oldalról a nyomás, konkrétan halálfélelmem volt, a gyerek a kezemet fogta, nyomott a tömeg innen, onnan. Hát ennyit nem ér egy koncert sem, most egy darabig az ilyet kihagyjuk” – mesélte egy anyuka.

Az Óváros tér közel 5000 ember befogadására képes, ennél több már veszélyes lehet, a szűk utcákon ugyanis nehezen tudják elhagyni a helyszínt az emberek, ha valami baj történik. Közel 3000 ember rekedt kinn Majka koncertjéről, akik semmit sem láthattak.

„Még egyszer vagy talán másfélszer nagyobb tömeg zsúfolódott össze a rendőrségi kordonnal 'lezárt' terület előtt, hiszen lelkesen indultak el családok, rajongók, haveri társaságok, hogy meghozd a hangulatot az éjszakára. De nem volt engedélyezve a feljutás a térre már 20 órától, volt, aki várt a feljutásra. Mi is és még rajtunk kívül több tucatnyian vártak, hogy hadd tomboljanak egy jót, és még csak nem is hallottunk belőled semmit” – írta egy rajongó Majka közösségi oldalára.

Majka a Borsnak így nyilatkozott:

"A koncert után értesültünk arról, hogy mekkora tömeg volt kíváncsi ránk, és hogy sokan a színpad közelébe sem fértek. Nagyon sajnálom, hogy ilyen tömegjelenetek alakultak ki, de a biztonság az első, a szervezők úgy jártak el, ahogy arra szükség volt. Remélem, a jövőben kizárólag olyan koncerthelyszíneken lépünk fel, ahol a szervezők számolnak azzal, hogy nagyobb tömeg lesz jelen.”